Wpis z mikrobloga

Śmierć żołnierza na granicy, to w części nasza wina. Brak zainteresowania społeczeństwa co się dzieje w wojsku doprowadził do tej sytuacji. Ale my zawsze mamy innego winnego, nigdy my. A co zrobiłeś by na wykopie, Twitterze i innych mediach pokazać trudną sytuację żołnierzy? By rząd zauważył jak #takzacpk. Po prostu zawiedliśmy jako społeczeństwo.

A teraz nawalamy się między sobą, polaryzacjąc się, wpuszczając teksty rosyjskich trolli do naszych głów. Jest wojna. To Łukaszenka z Putinem zabili polskiego żołnierza, a teraz patrzą jak się nawalamy między sobą... Jak politycy nawzajem się obwiniają. Jak latają teksty, że żołnierze nie mają morale i nie wierzą w przełożonych, choć nikt tego nie sprawdził... Nawet moja babcia nie mająca dostępu do internetu słyszała, że polscy żołnierze stracili morale do obrony polski i mogą nas porzucić. To jest straszny zasięg propagandy.

To co się dzieje na wykopie to masakra....

#wojna #rosja #ukraina #polska #polityka #afera #tusk
N331 - Śmierć żołnierza na granicy, to w części nasza wina. Brak zainteresowania społ...

źródło: 1000083545

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@N331: patrząc na co się dzieje w Polsce... Obawiam się, że nielegalni imigranci dostaną więcej dzid by zabić znów Polaka i eskalować konflikt, i podziały.

można odnieść wrażenie że cześć politycznej sceny wrecz świętuje ta śmierć, na zasadzie tym gorzej tym lepiej.

@matti-nn: to nie ma znaczenia, komentując to doprowadza do konfliktu w kraju. Są takie emocje, że ludzie nie próbują się zrozumieć. A jest po prostu wojna
  • Odpowiedz
@N331: Dokładnie, dlatego Ty i Kamizela zrzucicie się na brakujący sprzęt do zabaw z migrantami. A rząd nadal będzie szybko nadrabiał braki w ciężkim wyposażeniu na wypadek wojny.
  • Odpowiedz
@N331: W innym poście w tym tagu między słowami w dyskusji wspomniałem o tym, że jestem funkcjonariuszem. Wtedy zamiast merytoryki i dalszej dyskusji na dany temat dowiedziałem się że jestem odpowiedzialny za śmierć Stachowiaka, biłem kobiety na marszu i goniłem ludzi za maseczki. Wykop to nie miejsce na merytorykę, tylko szybkie pierdy z d--y w twarz rozmówcy, które nijak nie sprowadzają się do normalnych dyskusji i rozwoju.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Martenzyt_waleczny: przez okres obu rządów nie powstała nowa jednostka w Straży Granicznej, wyszkolona i wyposażona do działań na granicy w takiej sytuacji. To nie miejsce dla żołnierzy, zwłasza młodych.
  • Odpowiedz
@N331 a dlaczego mam się interesować tym co się dzieje w wojsku. Ja chcę wyników tak jak np. mój pracodawca chce wyników ode mnie. Może mam jeszcze ustalać procedury jak mają się zachowywać? Może zorganizować zbiórkę na dodatkowy sprzęt lub czołg dla każdego żołnierza? Takie to pieprzenie trzy po trzy. Sytuacja jest jasna wojsko jest za słabo przeszkolone i popełnia błędy. Zresztą jak każdy z nas. Tylko że mają taki zawód
  • Odpowiedz