Wpis z mikrobloga

Kurde, wczoraj poprawiłem swoje niezbyt urodziwe #cv, dodałem #skillsy, którymi nigdy się jakoś nie chwaliłem, bo miałem to gdzieś licząc jedynie na #chuopskiezycie i #praca za minimalną i się zacząłem zastanawiać...

Jaka jest szansa z tymi skillami i #doswiadczenie, bym dostal #pracait albo w #marketing czy #hr?

Nie chodzi mi o natychmiastowe zostanie #programista15k czy coś, a po prostu o to, czy jest sens dorzucenia do listy aplikowanych stanowisk jakiegoś #junior stanowiska w HR, #uxdesign, #uidesign czy innym #sysadmin

#problemypierwszegoswiata #przegryw #pracbaza #kiciochpyta #pytanie #firstworldproblems
JuanPablitoSegundo_2137 - Kurde, wczoraj poprawiłem swoje niezbyt urodziwe #CV, dodał...

źródło: Wypoczek

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KociKapitan: dlatego dopisałem B1+, bo sam uważam, że jestem bardziej B1-, ale już mój anglista z technikum czy hindi znajomi by powiedzieli, że B2, a chiński to nawet jakby istniał A0 to by był idealny poziom, bo sam powiedzieć, że np. "mam 5 herbat" będzie średnio, bo liczb nie pamiętam ale jakby jakiś Chińczyk powiedział (piszę strasznie prosto bez gramatyki i z pamięci) "Wo 5 cha" to bym był w
  • Odpowiedz
@WyjmijKija:

wszystkie te pozycje z doświadczenia możesz w-----ć, bo są kompletnie nieznaczące. Książeczka to samo.

K---a, już sam nie wiem, jedni mówią "wyjeb z doświadczenia to, co nieznaczące a inni "mając puste CV to Cię nikt nawet na staż nie weźmie". Nosz ja
  • Odpowiedz
@JuanPablitoSegundo_2137: z tego CV widać, że nadajesz się do korpo, junior sprzątacz open space'a. Ja bym tam może jedynie to technikum i praktyki wpisał xd. Nie wiem co pomyśli Anetka w hr, ale to wygląda tak, że kończysz coś związanego z komputerami i potem downgradujesz na kasę i sprzątanie xd. Red flag w c--j.
  • Odpowiedz
@Zlmmerman: bo co? Bo nie mam doświadczenia? Nikt sie z nim nie urodził, jedynie mogę zacząć jakiś prosty projekt prywatnie, ale też nie liczę na to, by korpo wzięło pod uwagę kogoś, kto stworzył np. wtyczkę do przeglądarki, która z automatu przekierowuje strony z paywallem na ich scachowane wersje dostępne do czytania za frytę, bo 1. korpo nie popiera piractwa, a 2. widzę, że w ostatnich latach szuka się 20-latków
  • Odpowiedz
@Zlmmerman

Nie wiem co pomyśli Anetka w hr, ale to wygląda tak, że kończysz coś związanego z komputerami i potem downgradujesz na kasę i sprzątanie xd. Red flag w c--j.

Ja też nie wiem, ale degradacja na kasę i niechęć do IT to w miejscu skąd pochodzę nic specjalnego, jeśli nie masz prawka ani kasy na studia, bo jak robiłem te "praktyki" (realnie to było sprzątanie, ale można podkoloryzować) to widziałem
  • Odpowiedz
@JuanPablitoSegundo_2137: wyjeb te wpisy, zamiast tego daj swoje małe projekty, parę pozycji i niech to udaje na pierwszy rzut oka doświadczenia, a dopiero po doczytaniu widać będzie, że to projekt hobbistyczny. Dokończ te projekty byle było co pokazać. Jak nie wiesz czy warto wpisywać prace niezwiązane z docelowym środowiskiem to idź na LinkedIn, znajdź pozycję, która cię interesuje i napisz do paru rekruterek coś w stylu: "Co prawda nie spełniam
  • Odpowiedz