Aktywne Wpisy
KarnetNaGlony +41
ranking +1
Ziomek chce mi zrobić podobny tatuaż. Warto skorzystać z takiej bezpłatnej propozycji w renomowanym studio? Jak nie skorzystam to się obrazi. ¯\(ツ)/¯
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#pracabaza #korposwiat #zalesie
Moja firma zmienia oprogramowanie ksiegowe i mamy miec w nastepnym tygodniu szkolenie
Ktore wyglada tak
Sroda-piatek 16:00-20:00
Sobota 8:00-16:00
Normalnie w srode, czwartek, piatek przychodzimy.
Na pytanie czy dostaniemy jakis ekwiwalent za to uslyszalem ze to nie jest w ramach naszych obowiazkow sluzbowych jak chce to moge nie isc na szkolenie no ale wiesz....
Dodam ze korpo ktore zatrudnia prawie 800 ludzi.
Ja jestem jebniety czy oni, ze chce urlop za cos takiego?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Bo za sobotę to dzień wolny się należy zgodnie z prawem.
1. Ale czemu mowisz odrazu o ERP, po drugie jak jest piniondz to ten wdrozeniowiec by gowno zjadl zeby to zrobic bo przeciez ma z tego premie
2. Raczej niemacie pojecia co piszecie, jesli pracownik niedostal polecenia ze ma uczestniczyc w szkoleniu to ni jest to wliczane do czasu pracy. Sam OP
Prawie każdy? Konsultanci wdrożeniowi dlatego dobrze zarabiają, bo mają kiepskie godziny pracy.
Tak z ciekawości, czym się zajmujesz że nie ma nadgodzin itd.? Jedynie ABAPerzy mają więcej spokoju, ale to też nie do końca jeśli się coś posypie, albo jest golive (oczywiście w teorii można zrobić dobrze projekt tak żeby się nic nie wysypało...).
Właśnie jestem konsultantem i nigdy nie robiłem szkolenia w takich odjechanych godzinach. I u mnie założenie było zawsze takie, że jak np klient pracuje od 6 a ja od 8 to to jest problem klienta, nie mój. Oczywiście czasem się można dogadać, ale nie na takie dziwne godziny, bo o 20 to już nikt nic ze szkolenia
@mirko_anonim: Sprawa więc jest jasna. Na tym można zakończyć wątek.
@mirko_anonim: nie bardzo wierzę w tę historię, jeszcze w jakimś stosunkowo małym januszexie moze by przeszło
@mirko_anonim: czego? to sa nadgodziny zwykle
Jeśli to szkolenie niezbędne do pracy w tej firmie to wlicza się w czas pracy i tyle