Wpis z mikrobloga

Pytanie do osób co mają #kredyt2procent w #pekao wam też na zawiadomieniu o spłacie kredytu z oprocentowaniem 7%? Odsetki i kapitał zostały naliczone jak wcześniej jednak suma spłaty zobowiązania wyskoczyła jakbym spłacał kredyt na stopie 7%

W maju informowali na skrzynce że teraz będzie w zakładce kredytu w apce wyświetlało 7% i że kwota do zapłaty się nie zmieni jednak dziwnie to wygląda.
#kredyt #kredythipoteczny
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hmjelu: Mi także się nie zgadza. Już pisałem póki co zapytanie, ale póki co odpisują regułkami. Odsetki mi w czerwcu wychodzą o dwa dni dłużej bo rata wypadła w weekend i z obliczeń mi wynika że normalnie policzyli 2% ale za te dwa dni już po 7%.
  • Odpowiedz
W maju informowali na skrzynce że teraz będzie w zakładce kredytu w apce wyświetlało 7% i że kwota do zapłaty się nie zmieni jednak dziwnie to wygląda.

@Hmjelu: co miesiąc mi malało, ostatnia rata 1417 a teraz 1541
  • Odpowiedz
@dam76tt @G123 @GeDox bo oni chyba tak idiotycznie to wyświetlają. Naliczają odsetki jak dla 7,14% i tak też pokazują pozostałą kwotę do spłaty ale kwota raty jest już jak dla 2%.
Problem w tym że jak odjąć pozostałą kwotę do spłaty od raty jaką płacimy to wychodzi że będzie więcej do spłaty niż było xD Przy racie powinno być w nawiasie ile wynosi wraz z dopłatami.
  • Odpowiedz
bo oni chyba tak idiotycznie to wyświetlają. Naliczają odsetki jak dla 7,14% i tak też pokazują pozostałą kwotę do spłaty ale kwota raty jest już jak dla 2%.

Problem w tym że jak odjąć pozostałą kwotę do spłaty od raty jaką płacimy to wychodzi że będzie więcej do spłaty niż było xD Przy racie powinno być w nawiasie ile wynosi wraz z dopłatami.

@Aztec26626: ok, ale wcześniej było dobrze. A
  • Odpowiedz
  • 0
@GeDox też tak miałem, obstawiam, że to ich prymitywna zmiana
Nie wiem jak Wam, ale jak wziąłem bk2 to 1 rata jest zaliczona jako spłacona, a mi nic nie pobrali z konta xddddddd
  • Odpowiedz
@G123 tyle że ta wyższe kwota jest związana z tym że pobiera raty tylko w dni robocze, dlatego np ja mam wyższa ratę bo powinienem zapłaci ratę dzisiaj, a zapłacę w poniedziałek.
  • Odpowiedz