Aktywne Wpisy
heksengerg +157
mirko_anonim +52
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Oszczędzam i inwestuję od dokładnie dwóch lat. Nie są to duże kwoty, to dokładnie 1000 zł miesięcznie. Strategia jest prosta, kupuj bez względu na wahania rynków to i tak wszystko się uśredni.
Podzieliłem to na cztery części po 25% na:
-poduszkę finansową
Oszczędzam i inwestuję od dokładnie dwóch lat. Nie są to duże kwoty, to dokładnie 1000 zł miesięcznie. Strategia jest prosta, kupuj bez względu na wahania rynków to i tak wszystko się uśredni.
Podzieliłem to na cztery części po 25% na:
-poduszkę finansową
Tytuł:
Duch w sieci. Moje przygody jako najbardziej poszukiwanego hakera wszech czasów
Autor:
Kevin Mitnick, William L. Simon, Steve Wozniak
Gatunek:
biografia, autobiografia, pamiętnik
Ocena: ★★★★★★★☆☆☆
ISBN:
9788328352209
Tłumacz:
Marcin Machnik
Wydawnictwo:
Helion
Liczba stron:
432
Ciekawa autobiografia jednego z bardziej znanych hakerów. Mitnick opisuję swoje początki i jak podchodził do narzucanych sobie zadaniach by złamać zabezpieczenia. Najczęściej pojawia się tu freaking, archaiczne już dziś systemy oraz socjotechnika. Tej ostatniej używał dość sporo, bazując na łatwo wierności i małej świadomości ludzi co do hackingu. Przewijają się tutaj opisy rozpraw sądowych i jego perspektywa na przedstawianie go w gorszym świetle niż w rzeczywistości był. Wyjaśnia jak sędzia zakazał mu zbliżania się do klawiatury. Trzyma się tego, że nigdy nie zarobił na hackowaniu tzn nie okradł żadnej firmy łamiąc zabezpieczenia. Głównie to robił by sprawdzać się i pokazać innym że się da. Chociaż mógł w sumie po prostu te luki zgłaszać. Czasem jego łatwo wierność do kolegów wydaje się być dziwna i aż mocno przesadzona, czytając jak się kończyły te znajomości. Przez znaczną część swojego zdecydował się głównie uciekać przed wymiarem sprawiedliwości. Pozycja raczej tylko dla zainteresowanych osobą autora i bezpieczeństwem kiedyś.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #biografiabookmeter #autobiografiabookmeter #pamietnikbookmeter