Wpis z mikrobloga

Nic najbardziej mnie nie wkurza niż januszostwo i patologia w galeriach handlowych (szczegolnie te blisko akademików albo dworców), a w szczególności w dziale z akcesoriami na telefon. Ceny zawyżone o 300-900%, parę lat temu bylem w takiej to życzyli sobie 60zł za chiński kabel micro usb i 160zł za orginalny do samsunga i dodatkowo 100zł za ładowarkę. Banda srogo powalonych naciągaczy i oszustów, chyba kogoś pogrzało za tyle placić skoro na ali mam taki kabel za 2zl a na allegro orginał za 40zł. Jeszcze żeby o kable chodziło. Szybki na telefon - nie dość że slaby wybór (kilka najpopularniejszych modeli, zamiast na każdy model telefonu, nawet na stare galaxy s2-s6, nawet na tablety, nawet na telefony które nigdy do Polski nie dotarły) to same jakieś badziewne folie żelowe, to ja już wolałbym se telefon zakleić taśmą klejącą niż tym rysującym się odklejającym się gownem. Mam szklo na telefonie 9H a i tak porysowało mi się tak jakbym to papierem ściernym zdarł, to ciekawe jak by mi się porysowała ta zsrana folia żelowa. Co to do cholery jest? Jakieś badziewne produkty sprzedawane z marżą x2-x8 dla fajnopolactwa żeby popisać się jacy to oni nie są modni i jak bardzo nie znają się na technologii. Gardzę nimi. Dlatego przestalem już od dluższego czasu wgl chodzić do galerii handlowych, wolę se z chin zamówić niż u jakiegoś pryszczatego polskiego janusza i nigdy go nie będę wspierał. Mam gdzieś głeboko wspieranie takich degeneratów. Niech te biznesy tym oszustom upadną. Wolę już nawet kupić produkt z izraela, habad lubowicz, rosji, talibów, hamasu czy korei połnocnej niż u polactwa. Dajesz wysokie ceny to nigdy u ciebie nic nie kupię i w pompie mam taki patriotyzm. Patriotyzm to były gdybyś dla polaków sprzedawał po 5zl a dla szkopów i anglików po 300zł
#zalesie #galeriahandlowa #galeriadominikanska #zakupy #elektronika #telefony #januszebiznesu #polactwo #smartfony #bekazpolakow #bekazjanuszy
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@drobazdy: Dokładnie, do tego bym też dodał ładowarki usb w chorych cenach. Za to jak szukam czegoś bardziej uniwersalnego niż szkło i euit to zazwyczaj idę do Action (bardzo fajne ładowarki mają) lub ostatecznie do hipermarketu.
  • Odpowiedz