Wpis z mikrobloga

Znajomy zapytał mi się czy mu naprawię napęd przy bramie garażowej, nigdy się tym nie zajmowałem ale zamontowałem w życiu z 3 napędy do zwykłej bramy. Ten jego napęd to coś 15-20 letnie, na necie brak instrukcji, brak filmów, brak możliwości regulacji prędkości czy czegokolwiek.
Zajeła mi naprawa 4h, gdybym wiedział co i jak to zajęłoby dużo mniej i zastanawiam się ile za to skasować.

Z jednej strony kolega wiec nie chce dużo, z drugiej strony wiem że kase ma i żadna kwota go nie zdziwi ani nie będzie niezadowolony, cieszy sie że ma temat zgłowy bo przez 2 lata nie szukał nikogo kto by to ogarnął.

Ile myślicie, że będzie uczciwie skasować?
Z 200zł?
#kiciochpyta
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@YEPs zobacz ile biorą za takie coś ludzie na jakimś fixfly albo coś takiego i weź powiedzmy 2/3. Ja tam się boje robić cokolwiek znajomym bo potem wychodzi to różnie.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
U niego zakładałem jeden automat i poprawiałem stary, wiem że jest po prpstu leniwy żeby nawet kogoś poszukać dlatego zlecił to mi. Wymagania ma minimalne i zawsze zadowolony więc się podjąłem.
Robota zrobiona, tylko nie wiem ile mu powiedzieć :/ bo była prosta tylko brak doświadczenia z tym wymógł na mnie 4h roboty.
Chociaż przez wiek sprzętu nie wiem czy by mu to szybcien zrobił majster jakiś
  • Odpowiedz