Wpis z mikrobloga

Pożyczyłem znajomym laptopa (potrzebowali coś z napędem i sprawną baterią). Zbyt dużego wyboru nie było i padło na T440p. Nie przewidziałem jedynie, że w #windows11 domyślnie jest ustawione, że hasło wygasa. No i im wygasło.
Mimo, że z pierwszej planszy wynika, że jednak nie zmienili hasła. To i tak nie działa ani stare hasło, nie mam nowego, oraz nie mogę zmienić starego;]
Zastanawiam się czy szybciej postawię goły system czy znajdę sposób na obejście hasła. Ewentualnie, co uzyskam podając login ze skype albo służbowe konto przy wyborze opcji logowania się do microsoft.com (trzecia plansza, ikona na prawo od kluczyka).
#systemyoperacyjne
Richtig_Piwosz - Pożyczyłem znajomym laptopa (potrzebowali coś z napędem i sprawną ba...

źródło: Win11 haslo

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Darian88:
Zaintrygowałeś mnie. Przypominam, że chodziło o hasło do konta lokalnego.
Co prawda na ogół mam do czynienia ze starszym sprzętem (min. 3 letnim). I nie spotkałem się jeszcze by bios był w jakikolwiek sposób powiązany z kontami użytkowników. Możesz proszę rozwinąć swój pomysł?

Problem rozwiązałem. Nie ma to jak giga bezpieczny system operacyjny #pdk #heheszki Całe 3 polecenia w wierszu poleceń, bez żadnych pendrajwów czy innych
  • Odpowiedz