Aktywne Wpisy

vieniasn +71
zakup erfajera był genialny
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani

arinkao +161
Żeberka teriyaki (najlepsze na świecie), ziemniaki i sałataka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
źródło: zeb
Pobierz

Chce postawić apkę, która działa na porcie 8080
Zawsze kupowałem kilka VPS pod to, teraz wymyśliłem, że lepiej byłoby przecież odpalić to w dokerach i wykorzystać jakieś proxy/VPN do imitacji, że są to różne maszyny. Dobrze myślę?
Na ten moment udało mi się odpalić apkę w dockerze wraz z proxy https, dla przykładu: 183.042.304:8482,
gdy uruchamiam
curl ifconfig.mepokazuje mi zewnętrzne IP proxy: np. 244.102.382Czy jest opcja żebym był w stanie połączyć się z tą aplikacją z zewnątrz wykorzystując IP z proxy? W tym przypadku 244.102.382:8080?
Dobrze kminie? Jesli tak się nie da to jaka według Was byłaby najtańsza opcja aby uzyskać dużą pulę IP i w ramach jednego dedykowanego serwera uzyskać coś ala setka VPS dla jednej aplikacji.
#programowanie #linux #ubuntu
To samo chcę zrobić na dedyku dla aplikacji z możliwością połaczenia się z nią z zewnątrz na porcie 8080
tak, możesz ustawić reverse proxy na adresie 244.102.382:8080, np na nginx lub
To jakie według Ciebie jest najlepsze najtańsze rozwiązanie żeby uzyskać te adresy IP i żeby śmigały na zewnątrz po porcie 8080?
@jannekk: czaje
bezpośrednio w dockerze nie wiem jak to zrobić. na hostingach np na google cloud możesz sobie dodać więcej niż jedno ip i wtedy apache używać żeby na podstawie ip do którego przychodzi połączenie przekierowywać na odpowiedni port na 127.0.0.1. np lokalnie odpalasz 8080, 8081, 8082 itd. a z zewnątrz wszyscy walą do 8080 tylko inne adresy
tak jak kolega/koleżanka wyżej pisze. możesz po prostu kupić server i dokupić do niego dodatkowe adresy publiczns ip. chmury są drogie, ale może na jakimś ovh byłoby taniej.
źródło: Screenshot_20240602_214819
PobierzA jakbym miał szukać jakieś innej usługi to po jakich frazach? Dedicated IP?
@jannekk: niekoniecznie, raczej są takie serwisy, które mogą ci w tym pomóc, ale za nie z reguły również będziesz musiał płacić, najprawdopodobniej również per adres ip.