Aktywne Wpisy

maniel +562
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
enron +208
45 054 490 726 + 939 887 974= 46 994 398 700
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

LISTA SERIALI
Czterej pancerni i pies
IMDb: 7.6/10
https://www.imdb.com/title/tt0120948/?
https://upflix.pl/serial/zobacz/czterej-pancerni-i-pies-1968
Gatunek: fantasy, wojenny
Propagandowa bajka próbuje pokazać przyjaźń polsko-sowiecką podczas wyzwalania terenów Polski spod III Rzeszy. Serial popularny i lubiany ale zakłamany jak tylko się dało.
Czy polecam? W niedzielę niedzielny serial, choć sam go nie polubiłem dzięki dziadkowi, który kiedyś podczas seansu jasno mi powiedział, że tak nie było, że ruscy zaatakowali Polskę i powiedział mi o Katyniu o którym wtedy w szkołach nie wolno było mówić. Pamiętam jak mój młody umysł był rozdarty pomiędzy mroczne informacje od dziadka a kolegów, którzy uwielbiali Gustlika i nie interesowało ich jak to było naprawdę. Dopiero w latach 90 jak niepodległa Polska wyrzucała wojska radzieckie to zrozumiałem jak bardzo dziadkowi to było zadrą w oku.
Ja mam taka zadrę jak widzę naklejkę Polski Walczącej na VW, BMW, mercu albo oplu - taka sama hipokryzja i ignorancja oraz brak poszanowania dla tych co zginęli za ten kraj, to praktycznie napluć im w twarz.
źródło: 4pancerni
Pobierz@Wiskoler_double: dlaczego? Serial pokazuje jak ruskie gwałciły, kradły i paliły co popadnie wyzwalając polskie ziemie? Historycznie ten serial to jest fantasy. I obyś był dobry z historii II WŚ skoro się pchasz w dyskusję.
źródło: 4pancerni_color_small
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Wiskoler_double: A jak wytłumaczysz ten kadr?
źródło: Zrzut ekranu 2024-06-02 094818
PobierzOSTROŻNIE
@Wiskoler_double: Dla was zoomerów teraz to wszystko fejki. Owszem tego kadru nie uświadczysz w filmie, bo przecież Pan Franciszek Pieczka nie pokazałby faka do kamery. Fotografia została zrobiona po zakończeniu dnia zdjęciowego.
@WLADCA_MALP: Jak nie zwracasz uwagi na politykę to jest czysto przygodowy serial, bardzo dobry zresztą. Poza tym ja nie mam problemu z tym jak byli przedstawieni tam ruscy, bo mieli do tego w tym momencie prawo. W końcu to zwycięzcy piszą historię, a my byliśmy wtedy pod ich butem ¯\(ツ)/¯ I wszystko (absolutnie wszystko) co jest produkcją "historyczną" jest propagandą, bo każdy
A co do propagandy/przedstawiania ruskich w dobrym świetle: Dlaczego Janek szukał ojca, obrońcy wrześniowego, na Syberii? ;> Poza Czernousowem i Marusią i Pawłowem to wszyscy ruscy to pijaki, krętacze i idioci.
@WLADCA_MALP: musiałem się chwilę zastanowić zanim zorientowałem się że chodzi ci o niemiecką motoryzację ( ಠ_ಠ) sorry, ale mimo całej mojej niechęci do ruskich, tutaj poważnie się odkleiłeś.
Mój kumpel nie chciał kupić żadnego auta niemieckiego