Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Panowie jest sprawa. Mam 32 lata, mój teść jest w okolicach 350 ng/dl a lekarze nie widzą problemu, bo przecież mieści się w widełkach xd
Badałem przez rok chyba wszystko, byłem u najlepszych endo w krk, ale żaden nie chce mi przepisać recepty. Czarny rynek mnie nie interesuje, chcę być prowadzony przez lekarza. Generalnie chodziłem do endo, bo myślałem, że mam jakiś problem z przysadką. Mam wynik sprzed 11 lat, gdzie teść wynosił 831 ng/dl, literatura medyczna mówi, że spadek to ok. 1-2% rocznie, a ja w 10 lat straciłem ponad 50%. Rezonans głowy, przysadki, usg jąder, badania krwi (hormony, morfologia itd.) i lekarze nie widzą problemu xd Nie wiem, czy mam wprost powiedzieć, że chcę trt (nie typowa b---a) i szukać aż znajdę kogoś chętnego do współpracy? Mam prywatne ubezpieczenie, mogę nawet codziennie zamawiać teleporady, tylko nie wiem jak z nimi gadać. Poza tym ewidentnym spadkiem 'na papierze' czuję się również gorzej psychicznie, wolniej się regeneruje, mam mniejsze libido itd. Wg lekarzy to normalne, bo przecież nie mam już 20 lat XD Może ktoś ma do polecenia jakiegoś ogarniętego androloga/endo w tym temacie? Nie musi być z krk o ile jest możliwa teleporada.
#mikrokoksy #silownia #trt #sterydy #sport

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Widzę, że po prostu chcesz TRT i nie akceptujesz żadnych argumentów, które nie zgadzają się z Twoją wersją. Kup testo od chłopaków z bloku i będziesz zadowolony.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a moze zaakceptujesz ze lekarz dobrze radzi? Nie wiem o co chodzi na tym tagu ze kazdy w trt widzi jakas droge do radosnego i lepszego zycia ale to tak nie dziala. Szczerze i serio sugeruje psychiatre i jakies SSRI, bardziej Ci to pomoze na Twoje bolaczki
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Jak masz objawy to polecam znaleźć androloga jakiegoś - Endo nie wiedzieć czemu nie za bardzo chcą przepisywac. Ewentualnie jakaś klinika internetowa - nie wiem ile to kosztuje ale tam raczej bez problemu dostaniesz. Nie brałbym nic niewiadomego pochodzenia. Męska klinika czy coś takiego, Marta Mazur androlog? Poszukaj znajdziesz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): masz rację, byłem w twojej sytuacj, dzis jestem eunuchem z depresją i bezdechem sennym i nie widze drogi wyjścia z mojej sytuacji, zabrzmi jak bait, ale to serio, bierz teścia u jakigoś androloga najlepiej, bo skończysz jak ja, failed normie do kwadratu, lat 38

· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Po co ci lekarze, w liczbie mnogiej, skoro wiesz lepiej?

Szczególnie ci endokrynolodzy… jak się z Tobą nie zgadzają to widać gołym okiem, że nie są „ogarnięci”, wiadomo.

Nawet wyczytałeś coś w literaturze medycznej co pasuje do Twojej narracji; nie to co uczący się medycyny latami.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no a naturalne sposoby, które mi bardzo pomogły jak większa ilość ziaren dla mikroelementów jak miedź cynk, ćwiczenia dużych partii mięśni, większą ilość mięsa w diecie, ogólnie czystsza dieta, wysypianie się
Już próbowałeś? U siebie widzę, że podwyższenie poziomu teścia jest bardzo wymagające
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Chcesz czuc sie lepiej i miec wiecej energii to trzeba brac conajmniej te 200-300mg, a najlepiej 500mg, a to i tak nie zawsze jest, ze sie poczuje jakas roznice.
  • Odpowiedz
@calkazcalki: ja ci powiem tak. Brałem ssri bo w tamtym roku dojechała mnie depresja konkretnie. Leki pomogły jednak testosteron pomaga mi bardziej. Leki w moim przypadku tylko wygłuszyły moje emocje i nic po za tym. Na teściu humor o wiele lepszy większe chęci do działania i prsedewszystkim niewiarygodny upór w dążeniu do celu. Na ssri miałem na wszystko wywalone
  • Odpowiedz