Wpis z mikrobloga

Ze względu na sytuacje na rynki 3 miesiące temu zostałem zmuszony do zostania Fullstackiem i dla mnie to jest p------e jak GPT-4o potrafi zrobić fronend - do tej pory jedynie wspomagałem się AI, pisałem prompty z których dostawałem jakiś gównokod W JS który potem przerabiałem na poprawny, css z kolei nigdy nie wyglądał tak jak chciałem.

Dzisiaj uczenie się frontu nie jest w zasadzie potrzebne, aktualnie 100% robi za mnie GPT-4o. Często dostaje lepiej wyglądający front niż ten który sam sobie zaprojektowałem w figmie XDDDDD Jeśli GPT 5 którego wydanie przewiduje się na koniec 2024 będzie w podobnym stopniu oglądał backend to wielu CRUDZIARZY będzie zmuszonych wysyłać CV do burdelu żeby opłacić kredyt na 1.000.000 za mieszkanie od pana dewelopera

#programowanie #programista15k #programista20k #programista30k #programista50k #naukaprogramowania #bekazpodludzi
iluvmypickle - Ze względu na sytuacje na rynki 3 miesiące temu zostałem zmuszony do z...

źródło: na6opzjr42601

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@pokornaagnieszka476: w backendzie to często masz klasy, która odwołuje się do innej klasy, która dziedziczy inną klasę co dziedziczy interfejs itd. Dużo relacji których AI aktualnie nie jest w stanie dobrze przetworzyć a we froncie to masz stronę, jakieś komponenty i css, szympans by to ogarnął a co dopiero komputer
  • Odpowiedz
@iluvmypickle: No dobrze, a co w przypadku, kiedy chodzi o wiele stron? Do tego, kiedy na stronie mają być elementy graficzne typu logo i spójna szata graficzna? Albo spis treści z odsyłaczami do HTMLu? Co, jeśli ma być embeddowany model 3d albo mapa z jakąs lokalizacją. Co w przypadku, gdy trzeba stworzyć interaktywny panel dialogowy integrujący część lub wszystkie wyżej wymienione elementy? Gdzie jest wizja i jej opis? Czy AI
horus666 - @iluvmypickle: No dobrze, a co w przypadku, kiedy chodzi o wiele stron? Do...

źródło:

Pobierz
  • Odpowiedz