Wpis z mikrobloga

Siemanko sportowe Mirki, niedawno pisałem odnoście szosówki bo w planach jest start w IM i cóż wybór po miesiącu poszukiwań wypadł na całkiem inna opcje ale teraz przychodzę z innym pytaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czy możecie coś powiedzieć o pływaniu w podstawowych piankach krótkich do surfingu. W planach jest zapisanie sie na 1/4 IM w Gdańsku więc znając sam siebie wiem, że nie dam rady zrobić tego bez pianki w Bałtyku a wydawanie pod tysiaka na piankę to dla mnie jest nieporozumienie bo nie wiem czy mnie to mocno pochłonie. Pianka będzie praktycznie służyła na ten start może jeszcze jeden we wrześniu ale na jeziorze i może raz na 2 tygodnie zrobię trening pływacki Open Water by się przyzwyczaić i nie utonąć na IM. Przy rowerze miała być opcja ekonomiczna ostatecznie wyszedł nowy rower Sensy tak teraz chciałbym się przejśc do Deca przymierzyć ich pianke z Olaiana i Nabaiji a następnie poszukać u----i w necie. Co do moich umiejętności xD tonąć nie tonę, pływam od miesiąca w sumie regularnie zaczynałem od 100 metrów Kraulem bez przerwy, analizowałem technike i po miesiącu już bez problemu robie spokojnym kraulem 1.5 km ale podobno jednak pianka i Open Water to inna bajka więc wolałbym spróbować przed startem. #triathlon #ironman #plywanie #decathlon
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

podobno jednak pianka i Open Water to inna bajka więc wolałbym spróbować przed startem

@kamil-g: Zdecydowanie inna bajka, poza tym rolling start potrafi całkowicie spie*dolić umiejętność pływania :)

Wypożyczenie pod zawody to koszta 150-200zł, teraz kumpel w Płocku wypożyczał. Popatrz na grupkach FB, zwykłe pianki 2/4mm z Deca będą wystarczające, nie kosztuje to dużo.
  • Odpowiedz