@Apocaliptorr: Stosuję cytrulinke bo kupiłem na jakieś promce. Efekt żaden xDDD To, że tam w jakiś badaniach wyszła różnica kilka procent nie oznacza, że to w rzeczywistości odczujesz w jakikolwiek sposób
Beta-alanina poprawiła niektóre parametry zmęczenia mięśni, ale wiele z nich wróciło w nieznacznym stopniu. Istotność uzyskano po dodaniu kreatyny w innej badanej grupie, chociaż VO2max
@Apocaliptorr Na cytrulinie mi łap mało nie rozsadzi - satysfakcjonujące uczucie ale nie wiem czy przekłada się na efekty. Jak masz różową to warto po takim treningu ustawić jakieś fiku-miku bo cytrulina wzmacnia erekcję.
#silownia #mikrokoksy #mirkokoksy #sport #pakujzwykopem #suplementy
Cytrulina:
- Obniża ciśnienie krwi
- Zmniejsza obolałość potreningową
- Zwiększa pompę
To, że tam w jakiś badaniach wyszła różnica kilka procent nie oznacza, że to w rzeczywistości odczujesz w jakikolwiek sposób
Ta metaanaliza znalazła dobre dowody na medianę wzrostu wytrzymałości mięśni o 2,85% podczas ćwiczeń trwających 60–240 s.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22270875/
Beta-alanina poprawiła niektóre parametry zmęczenia mięśni, ale wiele z nich wróciło w nieznacznym stopniu. Istotność uzyskano po dodaniu kreatyny w innej badanej grupie, chociaż VO2max
Na cytrulinie mi łap mało nie rozsadzi - satysfakcjonujące uczucie ale nie wiem czy przekłada się na efekty.
Jak masz różową to warto po takim treningu ustawić jakieś fiku-miku bo cytrulina wzmacnia erekcję.