Wpis z mikrobloga

Mam sąsiada cwaniaka. Ma trzy samochody, z czego dwa to wzrosty którymi zastawia miejsca. Jeden stoi w miejscu już trzy lata. Podwórko malutkie, więc te jedno miejsce robi gigantyczną różnice. Inni mieszkańcy bloku próbowali się z nim jakoś dogadać. Z jakim skutkiem - wiadomo.
Z racji tego że teren po części jest miasta, to w końcu zgłosiłem to na straż miejska mailem.
Przez dwa miesiące cisza, o sprawie zapomniałem. Jakiś czas temu dostaje pismo z odpowiedzią: strażnik był na miejscu, potwierdził wszystko, ustalono właściciela, wezwano go do usunięcia pojazdu.
Ale euforia, jednak da się coś w tym kraju załatwić oficjalnymi metodami.

Wczoraj typ napompował koła, przetarł gruza szmatką i z jakimiś kolegami przetoczyli go na miejsce obok.
I co teraz mogę zrobić? Ja już wiem, że niewiele ;)
#motoryzacja #prawo
  • 9
  • Odpowiedz
pewnie ma jakąś kamerkę z okna

@Dziki_czoug: czapka z daszkiem + komplet wierzchniego z lidla i możesz robić co ci się podoba, nawet zatańczyć przed tą kamerą, tyle będą wiedzieli że

mężczyzna średniego wzrostu ubrany w średnie ubranie, przybył z średniego kierunku, dokonał czego dokonał, a potem oddalił się w średnim kierunku

Serio, niektórzy to się własnego cienia boją, a już najbardziej to wziąć odpowiedzialność za swój własny chlewik, w
  • Odpowiedz
czapka z daszkiem + komplet wierzchniego z lidla i możesz robić co ci się podoba, nawet zatańczyć przed tą kamerą, tyle będą wiedzieli że

mężczyzna średniego wzrostu ubrany w średnie ubranie, przybył z średniego kierunku, dokonał czego dokonał, a potem oddalił się w średnim kierunku

@wykopyrek: ciekawe kto mógłby to być, no na pewno sąsiad nie dojdzie do tego, że ta sama osoba, która minute później zadzwoniła na pały. Albo
  • Odpowiedz
no na pewno sąsiad nie dojdzie do tego, że ta sama osoba, która minute później zadzwoniła na pały

@GeDox: odpisywałem na temat tej „deus ex machina” kamery, nad którą wszyscy się spuszczają przy każdej okazji jakiegoś wandalizmu.
Gros tych kamer to gadżet pokroju tych śmiesznych zabezpieczeń antykradzieżowych na kierownicę.
„Czy jest tam monitoring?” to pierwsza reakcja.
Potem się okazuje, że monitoringów było siedem. Jeden niesprawny, jeden wyłączony, jeden źle ustawiony,
  • Odpowiedz