Aktywne Wpisy
keppo +274
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Każdy chyba już zna
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Wiem, że pytam o radę w internecie, ale może zechcielibyście podzielić się opinią.
Stoję przed wyborem miedzy dwoma mieszkaniami. Jedno od Archicomu na ulicy Bilzanowickiej – księże wielkie, drugie od Develi na ulicy Ślężnej.
Oba mają około 84 m2, układy mniej więcej mi pasują.
Na Bilzanowickiej mieszkanie parterowe z 100m2 ogrodkiem, Widok z okna na ogródki działkowe, 2 miejsca parkingowe – jedno podwójne w hali garażowej, drugie pojedyncze naziemne, 2 komórki lokatorskie 4 i 5 M2. Mieszkanie 10 minut pieszo do pętli tramwajowej na Księżu Małym.
Na Ślężnej mieszkanie narożne na 2 piętrze z balkonem 8m2, widok z balkonu na ścianę budynku w którym jest biedronka, z okien w sypialniach i salonu na ulicę Ślężną. Dwa niezależne miejsca parkingowe, a przy nich boksy jako komórki lokatorskie jeden 4 drugi 5 M2.
Generalnie jestem świadomy wad i zalet w obu przypadkach ale chyba potrzebuje jeszcze dyskusji z zewnątrz, o ile ktokolwiek ma ochotę się wypowiedzieć to z pewnością odwdzięczę się plusikiem
#wroclaw #nieruchomosci
1. Zadupie, wszędzie daleko. Pętla 10 minut, to może być tak naprawdę 15, jeśli piszesz to z opisu dewelopera.
2. Zadupie to nie tylko komunikacja, ale też infrastruktura.
3. Często ludzie mówią "ja nie bywam w centrum", a po wyprowadzeniu się na zadupie całkowicie się od niego odcinają. Wyjscie z domu że znajomymi nagle staje się wyzwaniem nie do pokonania. Izolacja.
4. Ogródek na parterze - jeśli budynek ma więcej niż 2-3 kondygnacje to jest tragedia. Syf, zero prywatnosci.
@Iudex te CH przy ślężna to nie miało iść do rozbiórki? Galactica czy jak mu tam.
boli mnie tam pustynia handlowo usługowa, korki na opolskiej, słaba infrastruktura do koła. Do 2030 niby ma być przebudowa Opolskiej ale wtedy to chyba tylko helikopterem będzie można się wydostać.
@adamwroc95 no niestety, ale spadki nawet 10% przy obecnej sile nabywczej pieniądza to nie fortuna...
@Maxior99 do
Sleza znacznie lepsza
Przecież te ceny są mega drogie jak na
Mam 3 mieszkania we Wrocławiu(tarnogaj, klecina, Śródmieście) I w tych lokalizacjach można lepsze cenowo 4pokojowe okazję znaleźć
Jeżeli nie będzie bk0% to też deweloperzy będą robić promki więc warto poczekać
Atal City Square - spoko prawie w centrum ale gdzie pójdziesz na spacer?
@Maxior99 no obecnie ceny są okrutnie wysokie, ale nawet 10% obniżki nie zmieni tego jakoś dramatycznie przy obecnej ilości pieniędzy na
@kotvi: Archicom to jeden z paru deweloperów, którzy uważają że wystarczy wspomnieć o normie "norma PN-ISO 9836:2015-12" i nie trzeba pisać bezpośrednio w tekście czy liczy się przestrzeń pod ścianami działowymi, czy nie.
A jak ktoś
@kotvi: to wszystko prawda z wyjątkiem przebudowy, bo o niej mówi sie od lat '90 a z ostatnio opublikowanego przez miasto raportu wynika że nie ma sensu ekonomicznego robienia tego projektu. Dziwne, że temat nagle odgrzali, ale pewnie jest to
@kotvi: Latem z ogródków działkowych niosą się cotygodniowe imprezy zjeżdżających tam nastolatków. Nie polecam.
Do tego parter. Z ogródka będziesz zbierał kiepy tych z góry, a ludzie będą zaglądać ci do mieszkania z ulicy.
Znajdź mi te ładne gotowe i zrobione. Połowa jest tak fatalnie urządzona że czeka cię kompletny remont.
@kotvi prawie się zgodze z tym co napisał @Iudex i @Wychwalany Pamiętaj że kolega @Iudex mieszka w centrum i dla niego to faktycznie jest zadupie. Natomiast jak nie musisz jeździć co 2 dni