Wpis z mikrobloga

@AlienFromWenus: no ale moze warto zeby te portale rowniez pokazywaly plusy macierzynstwa co? Czemu za wszelka cene musi to byc brzydzanie? I czemu, tu moje podejrzenia, te artykuly sa pisane przez bezdzietne kobiety, ktore tak naprawde chcialyby miec dziecko ale byly zbyt z-----e lub wymagajace w stosunku do facetow a teraz w swojej frustracji chca obrzydzic dzieci innym?

No i jakos ja poznaje mase dziewczyn, kazda chce miec dziecko tylko
  • Odpowiedz
zawsze znajdzie się betonowy kloc, który mi będzie wmawiał, że uległam modzie na bezdzietność

@AlienFromWenus: A najlepsi są ci, co piszą, że "zobaczysz po trzydziestce, po trzydziestce ci się zmieni!!!" Ja 35 lvl i jak nie chciałam, tak nie chcę, a może nawet nie chcę jeszcze bardziej xD
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: do macierzyństwa wystarczająco może zniechęcić obcowanie z niemowlakiem, które jest bardzo wymagające od rodzica. Kultura powinna ze wszelkich stron do rodzicielstwa nakłaniać, bo przeważającą normą powinni być ludzie którzy mają dzieci. Inaczej czeka nas katastrofa społeczna związana z zapaścią demograficzną. Co z tego, że bezdzietni mogą też się realizować, skoro nie przykładają się do utrzymania społeczeństwa z którego będą chcieli korzystać także na starość?
ludzie powinni być zachęcani do
  • Odpowiedz
Płacą te podatki i na swoją emeryturę i na twoje kaszojady, ich wykształcenie, 800+ i i inne socjalistyczne gówna. Tak więc morda w kubeł i dziękować

@andrzejpetr: p---------e. Płacisz tyle samo podatków co ja, mający dzieci. Płacisz na emerytury OBECNYCH emerytów, nie swoją. Płacisz składkę zdrowotną na utrzymanie emerytów, którzy głównie ze służby zdrowia korzystają. A potem sam będziesz tego potrzebować, ale jak typowy pasożyt będziesz tylko wisieć na innych,
  • Odpowiedz
Wciąż ta sama narracja, że Onet i inne takie chcą obrzydzić macierzyństwo pisząc prawdę o blaskach i cieniach macierzyństwa.

@AlienFromWenus: nie, narracja jest wyłącznie na rozdmuchiwanie problemów, bez pokazywania prawdy.

pokazując im że tacy ludzie istnieją i nie są szkodliwi dla
  • Odpowiedz
do macierzyństwa wystarczająco może zniechęcić obcowanie z niemowlakiem, które jest bardzo wymagające od rodzic

@pogromca_przegrywow: żadne statystyki tego nie pokazują. Według badań, ludzie, którzy dzieci mają, mają ich tyle samo, co 50 lat temu, kiedy nie mieliśmy problemów demograficznych. To liczba bezdzietnych je powoduje, a nie mniejsza liczba dzieci rodzonych przez kobiety, które już dzieci mają.

Taki przykład z Japonii:
1973, dzietność 2.1, średnia dzietność na matkę to 2.2, około 20% rodziców miało
  • Odpowiedz
@andrzejpetr: takim tonem to do swojej starej, coś ci się pomyliło cymabale. Nic ci po kasie jak nie będzie ludzi do wykonywania usług. Państwo wypłaci ci emeryturę 10k i co z tego jak kolejki do lekarzy nawet prywatnie będą na 2 lata. Typowy smark wykopek który nie potrafi na świat patrzeć w sposób bardziej zniuansowany niż tabelki fiskalne.
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: na tych samych onetach i innych tego typu portalach ze świecą szukać relacji szczęśliwych mam czy artykułów o tym jak jakaś kobieta spełnia się jako matka i żona więc nie dziwi mnie to że jest portal na którym ludzie stoją w jawnej sprzeczności do tego co można nazwać już ustawicznym obrzydzaniem kobietom macierzyństwa i promocji rozwiązłego trybu życia
  • Odpowiedz
@mial85: kiedyś trafiłam na taki artykuł ¯\(ツ)/¯ był też jeden taki w którym bohaterka straciła męża bo za bardzo skupiała się na dziecku i pomijała potrzeby partnera.
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: od każdej reguły zdarzają się wyjątki problem polega na tym że na jeden taki artykuł jest 1000 takich które promują rozwiązłe życie, prostytucję i pokazuja jak zle jest macierzyństwo
  • Odpowiedz
@mial85: przynajmniej nikt nie oszukuje że jest słodko i cukierkowo będąc matką, co powoduje że wiele kobiet jest zawiedzionych rzeczywistością i popadają w jakieś depresje poporodowe
  • Odpowiedz