Wpis z mikrobloga

#plusx no ja j---e, ciągle lagi, ładowanie, kręci się kółko niemal na każdym kanale. Trwa to od jakiegoś czasu.
Oglądam na tivimate, link new.plusx.tv, i nie ma znaczenia czy jest na itvn.io
Po prostu dramatycznie działa i nie jest to wina internetu, wypróbowane na televizio i problem też ten sam.. Już mnie to zaczyna mocno wkurzac. Do szmaciarza z teleele nie mam zamiaru wracać.
Jest coś innego działającego STABILNIE i najlepiej z archiwum? Znacie coś?
#iptv
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polock: ja nie wiem jakie wy macie problemy, u rodzicow lata tv przez 12h dziennie i zero narzekan na lagi, moze zacznijcie od zmiany operatora internetu XD
  • Odpowiedz
@xKeTiP: potwierdzam że od paru dni są problemy zwłaszcza w porze wieczornej.
Akurat zmiana ISP średnio coś da, mam w domu 3 różnych (dodatkowo różne media transmisyjne) i u wszystkich 3 są problemy.
Wygląda to jakby ich ISP (nie będę tutaj celowo pisał nazwy, kto wie jak to sobie znajdzie) do którego balansują ruch nie dawał rady.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@murhaf bo oferta 1 Gb mierzony na urządzeniu (tv) nie stanowi problemu. Po Wifi 5ghz ma osiągi 300-400 Mb/s., router stoi obok tv, więc nie jest to problem neta. J---e się tak od momentu zmiany na inne linki, czyli jakoś czas to trwa. Wczesnej śmigało pięknie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kameleon1 zgłaszałem kilka razy i odpisuje, że nie widzi problemów. Ale chyba jednak są, skoro dodaje jakieś fixy i co troche komunikaty są.
  • Odpowiedz
@polock: 99.9% problemów w tych wszystkich pirackich iptv zależy od neta (i wcale nie chodzi tu o prędkość, ja mam na QoS ustawione 30mb/s na tv i zero zacinek nawet na kanałach 4k)... im większy dostawca typu upc, vectry, pleje i inne gówna tym większe problemy. na wsiowym światłowodzie telewizja działa miód a ta sama lista w centrum miasta z netem od multimedia kręci kółkiem co jakiś czas :)
  • Odpowiedz
Niekonczaca sie dyskusja... odpalacie WinMTR puszczacie traceroute do cdn-ow plusx i macie odpowiedz, zeby to dobrze chodzilo powinno byc 0% loss na kazdym hopie i niskie pingi powiedzmy max 25ms, najlepiej ponizej 15ms, jezeli ping jest wyzszy niz te 25ms i gdzies po drodze loss wzrasta jest to wina naszego ISP a raczej tego jakie ma trasy do serwerow cdnx i to nie znaczy ze ma takie celowo zeby to nie dzialalo
  • Odpowiedz