Aktywne Wpisy
Zatila +1
#prawojazdy Kto ma tutaj pierwszeństwo? A czy B? i dlaczego? Po lewej stronie jest parking jakiś np supermarketu

źródło: pierszenstwo
Pobierz
pastibox +109
W związku z tym, że olxdata wyszła z podziemi, stała się głównym narzędziem analitycznym w Polsce XD i jest cytowana przez media głównego nurtu, postanowiłem zrobić kilka drobnych zmian aby trochę profesjonalniej to wyglądało.
W najbliższym czasie zamierzam:
- połączyć obie aplikacje w jedną : olxdata i kalkulator-kredytowy
- wystawić to po jakąś sensowną domeną (jeszcze nie zdecydowałem jaka nazwa będzie odpowiednia dla obu aplikacji - może macie jakieś pomysły)
W najbliższym czasie zamierzam:
- połączyć obie aplikacje w jedną : olxdata i kalkulator-kredytowy
- wystawić to po jakąś sensowną domeną (jeszcze nie zdecydowałem jaka nazwa będzie odpowiednia dla obu aplikacji - może macie jakieś pomysły)
Logowanie do serwisu iPKO jest obecnie możliwe tylko poprzez wyrażenie zgody na analizowanie zachowania podczas korzystanie z bankowości elektronicznej. Np. tempa i sposobu pisania na klawiaturze, sposobu używania myszy komputerowej i ekranu dotykowego.
Druga opcja, to zgoda na potwierdzanie za każdym razem logowania kodem.
Co ciekawe, PKO BP w opisie drugiej metody nie uwzględnił korzystania z karty kodów (zdrapek), która nadal jest możliwa i z której korzystam.
Poprzednio, wystarczyło dodać dane urządzenie do zaufanych i można było się logować bez potwierdzania tego za każdym razem.
#ipko #pko #pkobp #daneosobowe #prywatnosc
źródło: 2
Pobierz@DamianO1995: każdorazowe potwierdzanie logowania to akurat bardzo dobra praktyka i warto z niej korzystać zawsze, niezależnie o jakim banku (czy innej wrażliwej usłudze) mowa
@WrzeCiOna: Ja od 10 lat korzystam z kart kodów. W PKO są na etapie, że każą za nie płacić. : P
@DamianO1995: w zeszłym roku w placówce powiedzieli mi, że prędzej czy później usuną karty kodów ¯\(ツ)/¯
btw też pisałem o tym na mirko https://wykop.pl/wpis/76406761/przy-logowaniu-do-pko-pokazala-mi-sie-informacja-o