Wpis z mikrobloga

Krótkie pytanie: Pixel 8 - warto czy nie warto?

Jakie są plusy i minusy?

Ostatnio czytałem kilka opinii i podobno poza bardzo dobrym aparatem cała reszta jest słaba; rzekomo grzeje się nawet w czasie korzystania z 5G xD

A jeśli nie Pixel to jaki fon będzie lepszy w tym przedziale cenowym.

#pixel #google #smartfon #pytanie #telefony

Pixel 8 w przedziale do 2.5k to dobry wybór?

• Tak 70.7% (41)
  • Nie 20.7% (12)
  • Inny - podaj przykład 8.6% (5)

Oddanych głosów: 58

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ceedzik: Wtrącę się, bo sam myślę o pixelu 8
Bardziej pod względem aparatu przykuwa moją uwagę.
W jednym sklepie mieli na wystawie 8a. Sprawdziłem sobie aparat i zauważyłem, że w apce od foto nie ma trybu profesjonalnego, w którym ręcznie wybieram sobie ustawienia.
Czy tak samo wygląda to w 8 lub 8 pro? Lubię samemu wybrać ustawienia, zwłaszcza w nocych zdjęciach.
Nie mam w pobliżu sklepu z 8 lub 8
  • Odpowiedz
@Branco_Amigo możliwe, ale zdjęcia będą znacznie gorsze jako że cała obróbka zdjęć, HDR, funkcje, oraz chociażby sama kalibracja jest zakopana w API systemowej aplikacji zabezpieczonej DRM.

Wraz z premierą Pixeli 7 robili wielkie WOW gdy udostępnili API do wykorzystywania na Pixelach w samym Snapchat. To powszechne na androidzie że tylko na głównej aplikacji zrobisz dobre zdjęcie. Srajfona jednak robią to od dawna co zaczęły robić Pixele w bardzo nielicznych aplikacjach
  • Odpowiedz
@Ceedzik: Domyślam się, że inna apka nie wyciągnie tyle z aparatów pixela, co oryginalna. Ale (może) tylko w automatycznym trybie. Sam nie wiem.
Muszę to przemyśleć. Może lepiej dołożyć do 8 pro. Albo do lustrzanki.
  • Odpowiedz