Wpis z mikrobloga

Jak bogatym trzeba być, żeby na daily jeździć benzyną?
Ja swoją wyprowadzam tylko na niedzielę, bo mnie nie stać na tankowanie beny. Diesel jest super ekonomiczny.

#motoryzacja
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GeDox i drogie rzeczy wcale się same nie zużywają i to nie tak że starszy diesel lepiej zgnieść niż naprawiać
no i jazda w mieście co robi większość ludzi wcale go nie zabija
  • Odpowiedz
  • 0
i drogie rzeczy wcale się same nie zużywają i to nie tak że starszy diesel lepiej zgnieść niż naprawiać

no i jazda w mieście co robi większość ludzi wcale go nie zabija

@vieniasn: trzy diesle w rodzinie. Pierwszy to asterka g, aktualnie 450k km na blacie. Połowę przebiegu zrobiłem ja jeżdżąc do okoła komina, między innymi do szkoły. Druga połowa km nabite DE-PL. Od dobrych kilku lat odpalana raz na miesiąc, żeby
  • Odpowiedz
  • 0
Sądzę, że spalanie ma tutaj kluczową rolę. Benzyniakiem palącym 15l/100 też bym rzadko jeździł, natomiast takim co pali 6-7l/100 normalnie.

@OrzechowyDzem: jeśli miałbym jeździć benzyną ze spalaniem 6-7l ale mocy 50km to wolałbym kupić sobie motorek. Który zresztą mam ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
jeśli miałbym jeździć benzyną ze spalaniem 6-7l ale mocy 50km to wolałbym kupić sobie motorek. Który zresztą mam ( ͡ ͜ʖ ͡)

@GeDox: ach, czyli to troll-post. Szkoda czasu na takie dyskusje ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 0
@vieniasn: był w pastuchu, już go nie ma, za to zawitał katalizator. I co najśmieszniejsze - przechodzi przegląd bez problemu, nawet z analizatorem spalin. A po za tym, to Ty jeździsz benzyna po 2010 roku?
  • Odpowiedz
  • 0
@OrzechowyDzem: ogólnie to nie jest troll post. Nie rozumiem Twoich postów jak wyżej - są benzyny co palą te 5l jak diesel. Ale co mi z tego, jak to ma 50km? To mój diesel ma 170km i w tym spalaniu jest uwzględnione, że czasem wyprzedzę właśnie takie 1.4 mpi lpg 50km, bo zanim toto się napedzi to idzie p-------a dostać.
  • Odpowiedz
nah, nie mam bagażnika i wożę b---ę w kole zapasowym

@GeDox: szczelna butla LPG ze ścianka grubosci kilku milimetrów to b---a, ale już cienkościenny albo plastikowy zbiornik wypełniony łatwopalną cieczą umieszczony na dole samochodu, gdzieś przy wydechu już jest ok?
  • Odpowiedz
  • 0
wycięcie dpf to nie jest naprawa

@vieniasn: nie? Awaria DPF skutkuje przekroczeniem normy emisji spalin. Czyli jak po naprawie auto nie przekracza normy emisji spalin, to nie jest naprawione?

chyba serio troll post. Kolega ma 2.0 TSI i normalnie na trasie bierze mu
  • Odpowiedz
  • 1
szczelna butla LPG ze ścianka grubosci kilku milimetrów to b---a, ale już cienkościenny albo plastikowy zbiornik wypełniony łatwopalną cieczą umieszczony na dole samochodu, gdzieś przy wydechu już jest ok?

@Strigiformesman: widziałeś kiedyś palący się samochód PB na stacji paliw? Ja nie, za to miałem okazję widzieć LPG. Po za tym, wolę węże paliwowe pod maską niż od groma węży LPG pod ciśnieniem. Sam kiedyś przypadkiem wysadziłbym się, bo niechcący poluzowałem
  • Odpowiedz
@GeDox

Użytkowałem TFSI

Może jeszcze sprzed EA888 które nie dość ze spalało sporo to jeszcze popijało skromny litr oleju na 100km? XD
Mowa o nowoczesnych konstrukcjach po 2019 roku. I co jest złego w żeglowaniu przy 1500 obrotów i utrzymywaniu stałej prędkości? Nowoczesne automatyczne skrzynie biegów chyba wiedzą co robią
  • Odpowiedz