Wpis z mikrobloga

Jak bogatym trzeba być, żeby na daily jeździć benzyną?
Ja swoją wyprowadzam tylko na niedzielę, bo mnie nie stać na tankowanie beny. Diesel jest super ekonomiczny.

#motoryzacja
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GeDox i drogie rzeczy wcale się same nie zużywają i to nie tak że starszy diesel lepiej zgnieść niż naprawiać
no i jazda w mieście co robi większość ludzi wcale go nie zabija
  • Odpowiedz
  • 0
Sądzę, że spalanie ma tutaj kluczową rolę. Benzyniakiem palącym 15l/100 też bym rzadko jeździł, natomiast takim co pali 6-7l/100 normalnie.

@OrzechowyDzem: jeśli miałbym jeździć benzyną ze spalaniem 6-7l ale mocy 50km to wolałbym kupić sobie motorek. Który zresztą mam ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
jeśli miałbym jeździć benzyną ze spalaniem 6-7l ale mocy 50km to wolałbym kupić sobie motorek. Który zresztą mam ( ͡ ͜ʖ ͡)

@GeDox: ach, czyli to troll-post. Szkoda czasu na takie dyskusje ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 0
@vieniasn: był w pastuchu, już go nie ma, za to zawitał katalizator. I co najśmieszniejsze - przechodzi przegląd bez problemu, nawet z analizatorem spalin. A po za tym, to Ty jeździsz benzyna po 2010 roku?
  • Odpowiedz
  • 0
@OrzechowyDzem: ogólnie to nie jest troll post. Nie rozumiem Twoich postów jak wyżej - są benzyny co palą te 5l jak diesel. Ale co mi z tego, jak to ma 50km? To mój diesel ma 170km i w tym spalaniu jest uwzględnione, że czasem wyprzedzę właśnie takie 1.4 mpi lpg 50km, bo zanim toto się napedzi to idzie p-------a dostać.
  • Odpowiedz
  • 0
wycięcie dpf to nie jest naprawa

@vieniasn: nie? Awaria DPF skutkuje przekroczeniem normy emisji spalin. Czyli jak po naprawie auto nie przekracza normy emisji spalin, to nie jest naprawione?

chyba serio troll post. Kolega ma 2.0 TSI i normalnie na trasie bierze mu
  • Odpowiedz
@GeDox

Użytkowałem TFSI

Może jeszcze sprzed EA888 które nie dość ze spalało sporo to jeszcze popijało skromny litr oleju na 100km? XD
Mowa o nowoczesnych konstrukcjach po 2019 roku. I co jest złego w żeglowaniu przy 1500 obrotów i utrzymywaniu stałej prędkości? Nowoczesne automatyczne skrzynie biegów chyba wiedzą co robią
  • Odpowiedz