Moja ulubiona część GTA, niestety nie stała się tak kultowa jak piątka lub san andreas. Fabularnie najciekawsza ze wszystkich i piątka czy san andreas nie mają do niej podjazdu. Protagonista też najciekawszy z jakimś większym motywem niż jak w piątce gdzie protagoniści w sumie nie wiadomo dlaczego robia to co robią. Fizyką też ta część miażdży piątke już niewspominając o możliwości wejścia do większej ilości budynków gdzie w następczyni można ledwo do kilku wejść. Jedyny duży minus tej części to okrojenie gry z wielu możliwości i zadań pobocznych z poprzedniczki, ponieważ tak naprawdę poza główną linią fabularną niema w tej grze czegoś więcej do roboty i pieniądze w tej części są poprostu niepotrzebne. Jeszcze do tego dwa świetne dodatki fabularne które łączą histrorie w spójną całość i dodają wiele nowych możliwości jak wyścigi motocyklowe, wojny gangów czy skoki ze spadochronem w skrócie dodają to czego zabrakło w podstawce. Strasznie żałuje, że nie ma tej części chociaż sportowanej na PS4 #gry #gta #pcmasterrace #konsole #ps3 #ps4 #steam #gta4 #gtav
@Hanlan: Z biegiem lat w pewnym stopniu zgadzam się z Twoją opinią. San Andreas mimo że jest wspaniały i był potężnym skokiem jakości w grach, to po czasie fabularnie staje się mocną telenowelą, choć nadal ciekawą, ale momentami nudną. Piątka jak dla mnie została zabita przez zmianę postaci, ciekawy patent, ale fabularnie ciężko się wczuć, tym bardziej że moim zadaniem tylko Michael jest ciekawy. Franklin to taki nudny CJ, a
@Hanlan wielkim minusem jest za to optymalizacja na PC. Ta gra, szczególnie drugi dodatek o ciepłym Tonim, tnie niemiłosiernie na dzisiejszym sprzęcie. Trochę odbiera to radość z gry. W jaki sposób taka marka jak Rockstar mogła tak dać ciała w podstawowych kwestiach technicznych i nigdy tego nie poprawić nie mieści mi się w głowie. Dla porównania V była świetna w tej kategorii.
@Hanlan Zgadzam się, chyba moja ulubiona część. Mroczny klimat, wyraziste postacie i świetna fizyka. GTA V bardzo mnie rozczarowało uproszczeniem zniszczeń i taczkowatym modelem jazdy.
@dr_papieros jak dla mnie wystarczył by Michael i Trevor i ich zmagania ze wspólną przeszłością. Franklina można było ograniczyć do nie grywalnej postaci i było by ok.
@Hanlan: Dużo cięższy klimat, obalający słynny American Dream. Najsensowniejsza postać z całej serii i świetna gra. Jej problemem było to, że gracze oczekiwali czegoś innego. San Andreas to niezbyt poważna piaskownica z dziesiątkami pobocznych aktywności, świetna rozrywka na dziesiątki godzin z uśmiechem na ustach. W czwórce tych pobocznych nie ma. Tak jak piszesz - hajs to tylko "punkty", a fabuła jest przytłaczająca, taka rozkminkowa i mimo że dobra, to niekoniecznie
@Hanlan: Wywaliłem grę po dwóch godzinach grania, bo kamera nie obracała się razem z samochodem jak w GTA 5, w które ograłem wcześniej. Jako, że jestem wybredny to mi wystarczyło. Nawet mody tego nie poprawiają.
@PanMinister normalnie auta tak mocno się nie bujają i nie mają tak małej przyczepności przy tak małej prędkości. Wygląda to jak by ktoś kto nigdy nie prowadził ustawił suwaki bujanie i ślizganie na 100 jest to w chyba całej historii gier najgorszy model jazdy, sama gra jest maluteńka i nie ma nic, to właściwie nie powinno nazywać się gta. Fabuła spoko, klimat fajny dla wschodniego biednego ludu gdzieś na granicy z
@Kroledyp Wiadodomo że jest dość przesadzony, ale jest wymagający bez przyklejenia do ziemi i obracania samochodu w powietrzu jak w piątce
Jest dostosowany imo do fabuły i tego małego miasta właśnie biorąc pod uwagę jego skalę (maksymalna prędkość w gta iv to bodajże 140 km/h co jest faktycznie śmiechem, ale to te ograniczenia sprzetowo-mapowe)
Do tego super model zniszczeń (zwłaszcza jak na tamte czasy) i możliwość wypadnięcia z szyby (w piątce
@Hanlan: Jak odpalilem w dniu premiery GTA V na xboxie 360, to myslalem ze ktos mnie oszukal XD Pierwsza misja z jazda autem, i ten model jazdy arcade jak z jakiejs podrobki gta albo burnout'a przewrocil mnie na glebe XD
Po tlustej fizyce krazownikow szos z gta 4 spodziewalem sie czegos wiecej po 5
@Szalom no ciekawy komentarz, sporo sensu ma zwłaszcza ten fragment o ograniczeniu prędkości auta fizyką co by je dostosować do rozmiaru miasta, bardzo ciekawe. Nie myślałem o tym tak wczesnej.
@Kroledyp: Chyba jebitnym, okrojonym gównem xD Denny model zniszczeń pojazdów, upośledzona walka wręcz (z paroma oskryptowanymi ruchami, na które postacie reagują ZAWSZE w ten sam sposób), okrojona fizyka po postrzałach albo uderzeniach bronią białą, żałosne efekty wybuchów pojazdów. Kolizje, potrącanie przechodniów i ilość zniszczalnych obiektów na mapie to też dno względem IV. 100 razy lepiej bawiłem się przy IV niż przy V. W V to w zasadzie chciało mi się
@Hanlan: Gra miała premierę w 2008r, w tamtym okresie dorabiałem sobie naprawiając komputery po sąsiadach. Typowy komputer mieszkańca wsi miał wtedy 1gb ramu i windowsa xp. Gta 4 wymaga minimum 1.5gb ramu.
Kilka lat później ludzie zaczęli masowo zmieniać sprzęt na laptopy z win 7 które były dużo wydajniejsze ale niestety miały bardzo słabe karty graficzne.
Dlatego też taki gothic, gta sa i wszelkie stare rts mają tak potężną popularność
Jeszcze do tego dwa świetne dodatki fabularne które łączą histrorie w spójną całość i dodają wiele nowych możliwości jak wyścigi motocyklowe, wojny gangów czy skoki ze spadochronem w skrócie dodają to czego zabrakło w podstawce.
Strasznie żałuje, że nie ma tej części chociaż sportowanej na PS4
#gry #gta #pcmasterrace #konsole #ps3 #ps4 #steam #gta4 #gtav
źródło: download
Pobierz@dr_papieros jak dla mnie wystarczył by Michael i Trevor i ich zmagania ze wspólną przeszłością. Franklina można było ograniczyć do nie grywalnej postaci i było by ok.
@Hanlan:
Pograj na PC. Ta gra ma 16 lat, każdy PC to dźwignie.
Fabuła spoko, klimat fajny dla wschodniego biednego ludu gdzieś na granicy z
Jest dostosowany imo do fabuły i tego małego miasta właśnie biorąc pod uwagę jego skalę (maksymalna prędkość w gta iv to bodajże 140 km/h co jest faktycznie śmiechem, ale to te ograniczenia sprzetowo-mapowe)
Do tego super model zniszczeń (zwłaszcza jak na tamte czasy) i możliwość wypadnięcia z szyby (w piątce
Po tlustej fizyce krazownikow szos z gta 4 spodziewalem sie czegos wiecej po 5
Nie myślałem o tym tak wczesnej.
Kilka lat później ludzie zaczęli masowo zmieniać sprzęt na laptopy z win 7 które były dużo wydajniejsze ale niestety miały bardzo słabe karty graficzne.
Dlatego też taki gothic, gta sa i wszelkie stare rts mają tak potężną popularność