Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #krypto #bitcoin #revolut

Zacząłem się trochę bawić w krypto. Na Revolucie i FairDesku. O ile z transferem z Revoluta na FairDesk nie mam problemu, to nie bardzo wiem jak przelać z FairDeska na portfel Revo. Przelałem na próbę kilka USDT, nie przechodziło ponad dobę. Napisałem do supportu jednego i drugiego. Ponoć złego chaina użyłem... Użyłem BSC (BEP20). FairDesk twierdzi, że wyszło Revolut twierdzi, że obsługuje tylko sieć Bitcoin i Ethereum... Do wyboru w Fairdesku mam jeszcze ERC20 i TRC20 - przejdzie to na którymś z nich do Revoluta? Pic tel dla rozjaśnienia.
Zbyszek_Kudriawcew - #kryptowaluty #krypto #bitcoin #revolut

Zacząłem się trochę baw...

źródło: 1000013999

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Zbyszek_Kudriawcew revolut ma duże prowizje. Przeniosłem się na Bybit i nie żałuję, juz zdążyłem stracić z 500 dolców ( ͡ ͜ʖ ͡) Revolutem natomiast zasilam konto na Bybit żeby tracić coraz więcej i więcej i więcej...
W sumie to odradzam krypto.
Ale jak już chcesz się w to bawić to tylko na dużych renomowanych giełdach.
  • Odpowiedz
@Zbyszek_Kudriawcew: Sieci muszą się zgadzać, z tego co piszesz tylko jedna w tym przypadku się zgadza, czyli Ethereum (ERC20). Jak będziesz przesyłać między nimi wtedy środki będą dochodzić. Z tym że ERC20 jest główną siecią i jest bardzo droga (zaznacz sobie na fairdesku i zobacz ile wyniesie fee, zapewne kilkanaście dolarów za jeden transfer).

Do zabawy i tanich transferów używaj sieci warstwy drugiej / Layer 2 / L2. Z tym,
  • Odpowiedz
Gdzie BSC 0.8. Metamask czy Trezor bardziej?

@Zbyszek_Kudriawcew:

Bez znaczenia jaki portfel byleby obsługiwał sieci EVM (Ethereum Virtual Machine). "Portfel" to trochę myląca nazwa, bo tak na prawdę nie trzymasz tam środków. MetaMask, Trustwallet, Trezor, czy jakikolwiek inny portfel to tylko interfejsy do zarządzania kryptowalutami, które są finalnie na blockchainach. Po prostu działa to jakbyś się zalogował na telefonie i na komputerze na to samo konto Facebooka.

Różnica natomiast między tymi co
  • Odpowiedz