Aktywne Wpisy

annlupin +22
wgl jakie filmy na walentynki najlepiej

Iudex +72
O esuu, rzadko tramwajem jeżdżę i zapominam, że w cenie biletu jest kino darmowe xD
Wsiadłem i trwała kontrola. Typ nie chciał okazać dokumentów, mówił ze nie ma, chciał zwiewać, wysiadać etc. Ale ewidentnie przedawkował internetowych prawników. Sypał teksty typu:
- nie mam obowiązku się legitymować
- nie muszę jechać dalej jak chcę wysiąść, to jest porwanie
- pchał się na kontrolerkę i mówił, że ona narusza jego nietykalność
Wsiadłem i trwała kontrola. Typ nie chciał okazać dokumentów, mówił ze nie ma, chciał zwiewać, wysiadać etc. Ale ewidentnie przedawkował internetowych prawników. Sypał teksty typu:
- nie mam obowiązku się legitymować
- nie muszę jechać dalej jak chcę wysiąść, to jest porwanie
- pchał się na kontrolerkę i mówił, że ona narusza jego nietykalność

Odpowiem przykładem z Wiednia jak polaków traktowali - ojciec wyjechał pod koniec lat 80 do Austrii, całe życie praktycznie pracuje tam bo już idzie na emeryturę, ale nigdy nic nie odwalał, pokornie pracował legalnie od razu na biało, język perfekt, ogólnie lubiany nawet przez austriaków bo żartowniś taki. No i w okolicach 2004 roku kupił sobie samochód dosyć drogi bo około 200 tys pln na tamte czasy, tam tylko blachy miał Polskie. Pewnego razu jacyś niezadowoleni rdzenni mieszkańcy miasta byli wkurzeni na falę polaczków na początku lat 2000 pijanych robotników i meneli z PL zaczęli dewastować auta na polskich blachach..a to raz opony poprzebijali, a to sprayem wymalowali całe auto, a to szybę wybili. Ojciec nawet praktycznie alko nie pije, na budowie nie pracuje a potraktowali go odpowiedzialnością zbiorową. Tutaj widzę to samo...trzeba mieć mózg wielkośći orzecha włoskiego żeby stosować odpowiedzialność zbiorową albo uważać, że jeden naród jest taki a drugi taki bo jakieś niedowłady umysłowe robią takie czy inne rzeczy.
#gruzini #siechnice #imigranci
Żeby nie było, w Polsce to mogłeś zostać tak samo potraktowany jak miałeś blachy innego miasta a postawiłeś się na osiedlu
Po auto za 200k raczej nie pojechał specjalnie do Polski aby kupić dowalonego poloneza xD Tylko pewnie kupił na miejscu a potem pojechał do polski aby przyoszczędzić trochę na rejestracji. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@fff112: Jak kilka razy dojdzie do odwetu, to ci spokojniejsi będą sami pilnować tych bardziej wojowniczych,
gdy nie ma potrzeby ich istnienia to mają problem,
@Mirrabolo: Prewencja, mówi coś to Panu, Panie Ferdku?