Wpis z mikrobloga

Dzisiaj rano moja przyjaciółka wzięła i sobie zmarła. Przestała rosnąć jakoś w wieku pierwszego miesiąca i od marca rósł jej tylko bęben. Jagnięta urodzone w kwietniu w tym momencie są od niej większe. W dzień kiedy wyjechałam do Bośni przestała przyjmować mleko, choć na pożegnanie jeszcze o czwartej nad ranem wzięłam ją na ręce i jej śpiewałam dobranocki, od tamtej pory jadła wszystko inne co nie zawsze jadalne i tako dziś się wykończyła. Miała wyrosnąć (lub nie) na dziecięcą terapeutkę, miała biegać ze mną maratony, miała latem wychodzić z psem na spacery w góry. Moja miłość przelana w nic.
jutronaobiadznowuryz - Dzisiaj rano moja przyjaciółka wzięła i sobie zmarła. Przestał...

źródło: temp_file7449795206929296493

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jutronaobiadznowuryz: To akurat twój problem, że się z ludźmi nie dogadujesz. Miłość do zwierzęcia jest prostsza, zwierzę nie wymaga dużo, nie ocenia twoich postępowań, ma prosty umysł, który łatwo wyczytać i wystarczy mu dobre jedzenie czy głaskanie po główce. Po prostu wybrałaś easy mode, ale nie miej pretensji do ludzi
  • Odpowiedz
@jutronaobiadznowuryz: Ja nie potrzebuję wywoływania do tablicy, by wypowiedzieć się na jakiś temat. Napisałaś swój post i licz się z różnym odzewem. Współczuję ci utraty przyjaciela, ale zauważam niezdrowe podejście do tematu, więc o tym piszę
  • Odpowiedz
ale nie miej pretensji do ludzi

@JamaloV8 nie wiesz nic o OPce i o jej życiu, a zakładasz, że nie ma o co mieć pretensji do ludzi i po prostu się z nimi nie dogaduje. No ale w sumie to ze swoim protekcjonalnym podejściem całkiem dobrze się w tę stronę wpasowujesz
  • Odpowiedz
@Kaczkoman: Przecież jej "odczłowieczanie" ludzi jest również protekcjonalne. Ja w swoim życiu też poznałem gównianych ludzi, ale wcale nie umniejszam ich człowieczeństwu. Człowiekiem się jest, może beznadziejnym i przykrym, ale się nadal nim jest, to fakt, a nie opinia. Od kiedy to czyny człowieka sprawiają, że nim jest albo nie jest? Nawet Czikatiło czy Ted Bundy byli ludźmi, cała ich okropność była jak najbardziej ludzka.
  • Odpowiedz
@JamaloV8

Niezdrowe jest śpiewanie dobranocek do jagnięcia, które nie rozumie całkowicie ludzkiej mowy.

Niby dlaczego? Pozytywnie reagowała jak mówiłam to niej lekko podniesioną lecz delikatną wysokością tonu głosu, uspokajało to w niej zachowania stresowe
  • Odpowiedz
Niby dlaczego? Pozytywnie reagowała jak mówiłam to niej lekko podniesioną lecz delikatną wysokością tonu głosu, uspokajało to w niej zachowania stresowe

@jutronaobiadznowuryz: Oczywiście, że pozytywnie reagował, bo znała twój ton głosu. Mówię o śpiewaniu dobranocek jak do dziecka.
  • Odpowiedz
Nie, to żadna różnica, to ty chyba nigdy nie czytałeś żaden lektury ani wiersza jeśli masz problem ze zrozumieniem innego tekstu niż instrukcja

@jutronaobiadznowuryz: Czego nie zrozumiałem? Napisałaś, że mogła zostać "terapeutką", więc odpowiadam, że nie mogła, bo terapeutą może zostać tylko człowiek, a nie zwierzę. Tak samo jak psychiatrą, urologiem czy górnikiem.

Ojej, płakać opłaca się tylko za
  • Odpowiedz