Mireczki ale się strachu najadłem. Jadę sobie kulturalnie, próbuje hamować przed zakrętem a tu hamulec w podłogę i zero efektu. Aż mi się ciepło zrobiło. Po zatrzymaniu jakimś cudem szybka diagnoza - wysunął mi się przewód z końcówki zaznaczonej na czerwono. Nałożyłem tyle ile byłem w stanie ale tylko po to by więc płynu nie wyciekło. Jak mniemam to przewód hamulcowy ale czemu tak się po prostu zsunął? Nie powinno być na nim jakiegoś zacisku? #kiciochpyta #samochody #mechanikasamochodowa
@wbutachorangutan: po prostu się rozleciał - to co na niego nasuwasz to prawdopodobnie i tak osłona, która nie ma nic do jego szczelności. Cały przewód elastyczny do wymiany (z drugiej strony możliwe że też już ma dosyć).
@trzaichlac69: tak widziałem te wsuwana blaszkę ale co ciekawe to nie jest ona idealnie okrągła w przekroju tylko jakby wgięta do środka i nie wiem co mogło być powodem. A przewód pewnie od nowości bo ja go nie wymieniałem a auto kupiłem trzyletnie, a mam je już 11 lat
źródło: IMG_20240522_162846
PobierzCały przewód elastyczny do wymiany (z drugiej strony możliwe że też już ma dosyć).