Wpis z mikrobloga

Wgryzam się w temat alternatywnych kananabinoli - czy ktoś obeznany mógłby polecić sprawdzone strony i substancje? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z tego co się orientuję póki co do wykazu substancji psychotropowych trafiły HHC i HHC-O. Zostają więc alternatywy w postaci HHCP, THCP, H4C-D itp. Prośba o jakieś protipy co do wyboru - co i skąd najlepiej :)

#hhc #hhco #hhcp #m-------a #thc #narkotykizawszespoko
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Humbaq: nie pal tego gówna, raz zapaliłem jednorazowe hhc albo hhcp ( myślałem że to thc) I trzymało od 19 wieczorem do 14 następnego dnia xD

Potem dużo o tym czytałem i większość użytkowników ma po tym nieprzyjemne skutki uboczne np. Bol glowy krzywe fazy i do tego tolerancja bardzo szybko się buduje.
  • Odpowiedz
  • 2
@Wdermn: Dzięki, paliłem już carty z HHC i HHC-P i byłem zazwyczaj zadowolony, więc bardziej mi chodziło o poradę co do sprawdzonych sklepów i marek, niż ostrzeżenia
  • Odpowiedz
  • 0
@Palexpres: Ok, rozumiem, że te substancje nie są przebadane, to jasne. Swoją drogą hhc to uwodorniona wersja thc (coś jak proces utwardzania olejów roślinnych, np. margaryna), hhc występuje naturalnie w konopiach w mniejszych ilościach, a w artykule odnosząc się do złych skutków zdrowotnych i śmierci z powodu synt-kannów autor odnosi się do dopalaczy, takich jak spice, które z thc nie mają prawie nic wspólnego.
  • Odpowiedz
  • 0
@Palexpres: Rozumiem, z mojej perspektywy to już puryzm kannabinoidowy - tylko naturalne thc od madki natury! - nie każdy jest oddanym fanboiem "naturalnych" form kanna. To że coś wyrasta z ziemi i nie zostało przetworzone to jeszcze żaden wyznacznik tego czy dobrze czy źle na kogoś działa - a ostatecznie o to w tym chodzi :) Może i podróba, ale kto powiedział, że podróba nie może przebić pierwowzoru. A co
  • Odpowiedz
@Humbaq: To może spróbuję bardziej po ludzku. Ze względu na wykonywaną pracę testowałem to g---o w różnych formach i to nie działa jak natura chciała. Tylko Cię zamuli. Dosłownie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Palexpres: To powiem tak, łoiłem greenouty - największe zamuły jakich doświadczyłem, na MM szkoda mi kasy - sory, ale wydawanie jednym rzutem 600 - 900 zł na zapas ziela z apteki to nie zabawa dla mnie, hhc i jego warianty - mega czilowa, uspołeczniająca, pobudzająca faza (zazwyczaj, co innego gdy się przesadzi, wtedy wrażenia są mocno na minus). Tak że wszystko jak zwykle ma wymiar indywidualny i zależy od umiejętności
  • Odpowiedz
@Humbaq teraz w prawie nie masz rozgraniczenia, tak jak kiedyś, że dodali jedno wiązanie i robiła się już legalna, „zupełnie inna” substancja. Mogą Cię zgarnąć nie tylko za hhc, ale i za hhc997-p, hhcv0700-ssd-pińcet i inne, wykazujące podobne działanie
  • Odpowiedz
@Humbaq i też nie jest tak, że hhc itp. jest do d--y - te substancje nie są jeszcze tak przebadane, jak np. thc, c-d itd. - problemem jest to, że nigdy nie masz pewności, co tam jest wylane. Jak sprawdzisz, to praktycznie wszystkie takie firmy są zarejestrowane gdzieś za granicą
  • Odpowiedz
  • 0
@leggalizator_

Nieprawda, zakres substancji, których nabywanie/posiadanie itp. jest nielegalne, zgodnie z definicją ustawową, jest określany w drodze rozporządzeń wykazowych. Mam pod ręką przepisy ustawy prz.nark. więc służę pomocą:
  • Odpowiedz
@Humbaq chodzi o pochodne danej substancji psychoaktywnej, a nie o wpisywanie coraz to nowszych i „dłuższych” substancji na listę zakazanych (poprawka po nieudanej walce z dopalaczami) - Gis publikował w zeszłym roku na swoich mediach, jeśli dobrze pamiętam. Jak później bede przy kompie, to Ci podeślę
  • Odpowiedz
  • 2
@leggalizator_: Spoko, podeślij. To dodam coś jeszcze, bo może informacje będą dla kogoś przydatne do obeznania się z przepisami, a mam jakąś wiedzę na ten temat, no i I've done my research ;)

GIS publikuje wiele komunikatów i rekomendacji, ale ostatecznie to co podlega pod sankcje karne musi wynikać z przepisów rozporządzenia i ustawy - w tym procesie GIS jedynie przekazuje rekomendacje ministrowi zdrowia, a minister zdrowia "penalizuje" substancje wydając aktualizacje
  • Odpowiedz
@Humbaq super, że jeszcze rozwinąłeś swój poprzedni wpis. Na szybko na telefonie poszukałem tego wpisu GISu, ale nie znalazłem. Zakładam, że najprawdopodobniej widziałem rekomendację, o której piszesz i źle ją zapamiętałem. Dzięki za weryfikację tego, co napisałem :)
  • Odpowiedz