Aktywne Wpisy

Kostor95 +2
Zaprosiłem dziewczynę na chatę i chciałbym odpalić jakiś fajny #film zależy mi na wysokiej jakości wizualno-dźwiękowej ponieważ do użytku mamy Dolby Atmos. Macie jakieś fajne propozycje w klimacie „dla dwojga” gdzie oprócz wciągającej fabuły otrzymamy doznania dźwiękowe? Ona całe życie oglądała filmy na laptopie i w domu na telewizorze w salonie, więc pewnie tak czy owak usłyszy różnice, ale jednak zależy mi na tym efekcie „wow” i potrzebuje do tego
Marvado +12
Jeszcze taka ciekawostka - przeliczyłem sobie tempo wczorajszego meczu Indiany z NYK (ok. 93 posiadania, RealGM wylicza nawet 90 posiadań, ale nie wiem skąd im to wyszło) przez minuty i wychodzi na to że w Europie, w 40 minut gry, byłoby to ok. 77 posiadań. Czyli tyle co szybciej grające zespoły #plk mają w wielu meczach (pewnie w połowie swoich).
Trochę szokujące jest rzucenie tylko 130 punktów na skuteczności prawie 70% w gry, w NBA w 48 minut :)
@unlucky_: ponowienie to to samo posiadanie, zmiana posiadania jest wtedy, kiedy jak sama nazwa wskazuje zmienia się posiadanie piłki, czyli piłkę w ręce dostaje druga drużyna. Zbiórki w ataku spowalniają grę (zmniejszają liczbę posiadań, trochę nie do końca słusznie nazywaną tempem), straty i celne rzuty przyspieszają. Tym bardziej szokujące bo było zupełnie na odwrót,