Wpis z mikrobloga

Hej, dodaję jeszcze raz
#adhd #leki #wizzair #kiciochpyta #narkotykizawszespoko

Chce przewieźć medikinet do Norwegii
Ilość na 3 dni więc mało

Nie wracam już z Norwegii z lekami, wykorzystam je tam i elo

Mogę wydrukować zaświadczenie o leczeniu i diagnozie ADHD
Mogę wydrukować receptę
Z racji tego, że dzieje się to po polskiej stronie - raczej nie muszę tłumaczyć ich na angielski?
No i teoretycznie powinnam mieć jakieś jeszcze pozwolenie na przewóz, ale jeśli powiem wprost, że mam medikinet i mam receptę i zaświadczenie i zapytam czy to jest w porządku i jeśli nie to mogą je w-----ć? Mając je w Polsce przecież nie robię nic nielegalnego i nie ukrywam tego więc chyba nic mi nie grozi?
A jak przylatuję do Norwegii to przecież już nie będą mi trzepać od nowa paczek bo już kontrolę przeszłam w Polsce
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FalkyFox: ja bym poszedł z recepta do lekarza tam i se przepisał medi. Chociaż tam chyba drogie bo oni ogarniają że idzie to sobie wstrzykiwać a podajrze przez 15 sekund nic na świecie nie daje takiego lotu.
  • Odpowiedz
@FalkyFox: czasami celnicy tam mogą Ci też szukać po bagażach, z drugiej strony to nawet chyba Schengen w Norwegii wiec pewnie bez problemu. Teoretycznie najlepsza bylaby zgoda od WIF, w praktyce to wrzuc do plecaka czy torebki, bo i tak nikt nie zapyta i na 99% bedzie git, a jak stracisz na kilka dni to chyba tez nie koniec swiata? A ryzyko jest bardzo male, raz na kilkaset lotow mnie
  • Odpowiedz