Wpis z mikrobloga

Dajcie otuchy po 25 latach funkcjonowania że złamaną przegrodą zebrałem się na operację może przestanę chrapać i się lepiej wysypiać ()
Zwiedzam - Dajcie otuchy po 25 latach funkcjonowania że złamaną przegrodą zebrałem si...

źródło: IMG_20240515_080053

Pobierz
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzieju41 jeżeli jestes mobilny to polecam Nakiele z Tomaszowa Mazowieckiego, ja trafiłem do niego z polecenia wykopkow i mimo że szpital straszny to lekarz 10/10. Bez ogólnego znieczulenia, 10 min niemiło, potem 3 dni w szpitalu i zdrowy praktycznie.
  • Odpowiedz
@widmo82: Są tampony rozpuszczające się - produkuje je między innymi firma Stryker. Można podpytać odpowiednio wcześnie, czy szpital nie mógłby mieć ich na stanie (lub jakoś samemu dokupić).

Inna sprawa to jakość papieru jaki poda pielęgniarka po wyciąganiu tamponady. Ja dostałem twardy zielony papier, którym ciężko podłoge było by wytrzeć ;D Polecam zabranie ze sobą wielu paczek miękkich chusteczek.
  • Odpowiedz
@Zwiedzam: mireczku, mówili Ci coś o znieczuleniu? Mam termin na luty i nie będę miał narkozy. Boję się się jak jasny pieron bo mam twardą chrząstkę a oni to wycinają, naprawiają i wkładają spowrotem.
  • Odpowiedz
@Zwiedzam: Ja się zabrałem za to wcześniej, bo w wieku 23 lat. Poszedłem na zabieg na NFZ, operowal mnie sam ordynator. Narkoza, tampony, wszystko tak jak pozostali piszą, po tygodniu konsultacja, wszystko pięknie. Przez kilka tygodni czułem że lewą dziurka ma jakby większą przepustowość niż przed zabiegiem. Ale po paru miesiącach wszystko wróciło do stanu przed zabiegiem - czyli lewa dziurka ledwo używalna, dodatkowo mam jakiś kawałek plastiku (chyba) tam
  • Odpowiedz
@RopuchYtong
1. Ile czekales na zabieg?
2. Jak długo łącznie leżałeś w szpitalu?
3. Czy prostowanie przegrody pomogło w dolegliwościach i jak się obecnie czujesz?
3. Co było najbardziej nieprzyjemne?
4. Ile czasu się goiło?
  • Odpowiedz
@Tryggvason:
1. Szukałem na stronie z terminami NFZ, znalazłem w Kaliszu termin po 1.5 miesiąca
2. O 10 do szpitala. Ankieta, podpisanie papierów, narkoza wybudzenie I ok. 17-18 jechałem do domu
3. Pomogło, przy czym obecnie jestem na lekach, które wysuszają błony śluzowe, więc też nie jestem najlepszym przykładem. Ale już nie budzę się już z zawalonym nosem i bólem głowy.
3.2 najgorsza jest pierwsza noc. Nos masz zablokowany tamponami, gardło podrapane
  • Odpowiedz