Aktywne Wpisy

jmuhha +57
wezcie mi wytlumaczcie jak ludzi stac na budowe takiej chaty a zarabiaja 6k i pracuja bez weekendow? ლ(ಠ_ಠ ლ)
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
źródło: 1000021065
Pobierz
mannoroth +768
źródło: 1000015971
Pobierz

idzie jakoś odzyskać z niego dane? bardzo potrzebuje z niego szczególnie jedną rzecz
dysk Plextor 1TB M.2 PCIe NVMe M9PeG, ma prawie 5 lat, w razie gdyby model i wiek miał jakiekolwiek znaczenie
#komputery #informatyka #pcmasterrace
źródło: papiez-podnosi-reke-pozdrawia-jan-pawel-2-cenzopapa
Pobierz@Tak_masz_racje: jest jeszcze jedna grupa, ludzie którzy sprawdzają, czy backup działa
możesz odesłać do jakiejś firmy która odzyskuje, ale to będzie sporo kosztować, firmy potrafią grubo ponad 1000zł za to sobie liczyć.
czy się da to zależy co tam padło
SSD nie jest dobrym miejscem na takie rzeczy, jak ci padnie to cały na raz, do backupów używaj albo dobrego HDD, który będzie miał bad sectory jak zacznie umierać, albo chmurę.
podpiąłem też drugi dysk z windowsem i w CMD tego ssd nie widać, czyli pewnie nic z tego nie będzie
Mi padł rok temu popularny goodram mx500 i po sprawdzianiu PCB pod mikrosopem znalazłem niedolutowwny kondek smd oraz uwalony tranzystor.
Po wymianie tranzystora dysk ożył i działa do dzisiaj.
Kondka dodatkowo poprawiłem, ale nie było to koniecznie, bo dysk działał bez niego od początku.