Wpis z mikrobloga

Od już dłuższego czasu zmagam się z problemem braku sił, niechęci do wszystkiego..
moje życie wygląda tak: praca 7h w której robie 15/25k ktoków, siłownia 3 razy w tygodniu i studia zaoczne w weekendy
(dodam może ze mam 23lata 195cm/92kg)

do tego mam #cukrzyca
prowadzę dość normalny tryb życia, powiedziałbym że dość sportowy? dbam o to co jem, liczę makro itd

na przykład dziś po "podróży" 30km samochodem jestem tak zmęczony jakbym przebiegł maraton, po pracy nie potrafię żyć bez drzemki, w zasadzie to zasypiam na siedząco

Te wszystkie "cukrzycowe" badania mam okej- dość często się badam. Mam obronę za jakieś 3 miesiące ale jakkolwiek to nie zabrzmi nie mam siły zacząć sie uczyć bardziej, nie dam rady. To samo ma się do jakiejś pracy w domy czy cokolwiek w ogrodzie, mam do wszystkiego ogromną niechęć oraz brak sił

nie mam pojęcia co mogę zmienić/do kogo się z tym udać z tym problemem, śpię też wystarczająco, gdzieś 6/8h plus drzemki w trakcie dnia
#zdrowie #pomocy #badania #lekarz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@matti05: robie raz w roku badania które zleca mi diabetolog gdyż miałem taki problem w rodzinie, nie śledze wyników gdyż się nie znam ale za kazdym razem moja doktor mówi mi że jest okej, we wtorek się z nią widzę i podpytam coś bardziej o to
  • Odpowiedz
@Szyminho rozumiem cukrzyca typu 1? Takie podstawowe to TSH, FT3, FT4, USG tarczycy.
Sam z CT1 miałem od razu zdiagnozowane Hashimoto, bo to niestety częste, że ma się większy pakiet chorób autoimmunologicznych.
  • Odpowiedz
  • 0
niestety ct1, może to dobry pomysł żeby wybrać się do rodzinnego i zapytać o skierowanie na badania tarczycy

robiłem też testosteron ostatnio, wyszedł w normie lecz bliżej dolnej granicy
  • Odpowiedz
@Szyminho: peny czy pompa? Jaki stosunek bazy do bolusa? Ja się czuję zmęczony jak mam za wysoką bazę i mi cukier ciągle spada i muszę podjadać.
  • Odpowiedz
@Szyminho: to myślę że winowajcą nie jest cukrzyca tylko po prostu męczący tryb życia, tyle kroków to w zasadzie półmaraton. Kiedy zacząłeś pracować? Jak w ostatnim półroczu to daj się organizmowi przyzwyczaić.
  • Odpowiedz