Aktywne Wpisy
Viado +21
Też macie wrażenie że młodzi tak narzekają na ceny mieszkań i wynajmu a tymczasem oczekują że będzie ich stać na własnościowe mieszkanie w centrum warszawy jednocześnie wydając kupę hajsu na egzotyczne podróże 3 razy w roku, 5 koncertów latem, leasing samochodu oraz łażenie po knajpach 3 razy w tygodniu?
Zapytajcie się jakiejkolwiek starszej osoby posiadającej mieszkanie na własność gdzie byli i co jedli - przeważnie nigdy nie wyjechali poza granicę polski a
Zapytajcie się jakiejkolwiek starszej osoby posiadającej mieszkanie na własność gdzie byli i co jedli - przeważnie nigdy nie wyjechali poza granicę polski a
Gours +57
Sportowo to my znikamy. Jakiekolwiek perspektywy mamy de facto tylko w piłce nożnej. W zimowych już praktycznie po nas - w biathlonie po Sikorze nikogo nie ma, po Kowalczyk w biegach też, w skokach nasza elita ma prawie 40 lat i nikt nowy sensowny nie wchodzi xD
Te Igrzyska też pokazały, że w tych ciężkich sportach już nas nie ma. Pchanie kulą nie istnieje, Włodarczyk 40-letnia już kończy, Fajdek i Nowicki to samo. W tych wszystkich skokach wzwyż, trójskokach itd. nie istniejemy. W bieganiu to se mogą powalczyć w Mistrzostwach Europy xD
Jedynie więc w piłce możemy się jako tako trzymać, no i standardowo w siatkówce (ale to też dzięki temu zapewne, że ona prawie nikogo nie interesuje xD). W tenisie jest Świątek i to tyle dobrego co możemy zaoferować…
W
Te Igrzyska też pokazały, że w tych ciężkich sportach już nas nie ma. Pchanie kulą nie istnieje, Włodarczyk 40-letnia już kończy, Fajdek i Nowicki to samo. W tych wszystkich skokach wzwyż, trójskokach itd. nie istniejemy. W bieganiu to se mogą powalczyć w Mistrzostwach Europy xD
Jedynie więc w piłce możemy się jako tako trzymać, no i standardowo w siatkówce (ale to też dzięki temu zapewne, że ona prawie nikogo nie interesuje xD). W tenisie jest Świątek i to tyle dobrego co możemy zaoferować…
W
Czy tylko ja zauważam coraz większy syf, patologię i generalny zastój w mieście? Coraz gorzej mi się tu mieszka (staż wrocławski 10 lat) i zastanawiam się czy to tylko moje marudzenie czy jest coś na rzeczy xd I nie, nowa fabryka gruzu dla migrantów to nie jest argument za tym, że się nie pogorszyło xd
@JacekBalcerzak: Lepsze sypialne dzielnice są czyste. U mnie jednak syf się zwiększa xddd Nwm czy to wina migrantów czy też upośledzona polityka stawiania śmietników na Ołbinie/Nadodrzu to powoduje. U mnie patologia zamiast przejść przez ulice wywala śmieci na ulicę xdddd
@JacekBalcerzak: wrocław wyssał demograficznie cały dolny śląsk, lubuskie i część opolskiego. Teraz przeżywa proces suburbanizacyjny a jak tak dalej pójdzie to część ludzi ucieknie do co lepszych miast powiatowych. Ta maszyna już ruszyła ale ją zatrzymały powroty do pracy w biurach
@gupio: No ja wlasnie MOCNO zastanawiam sie nad spierdzieleniem z tego szamba. Z roku na rok coraz gorzej, ulice zawalone, ciagle tylko traktowanie kierowcow jak obywateli drugiej kategorii, do klubow nie chodze, wystarczy mi Lidl/Dino i jakies mniejsze sklepy i nara.
- korytarze powietrzne juz nie istnieja od lat, wszystko zabudowane, powietrze w miesce stoi, wiec czesto tu po prostu smerdzi i jest goraco latem
- kazdy m^2 jest dawno sprzedany pod developerke albo czeka na sprzedaz, jest coraz gesciej
- nowe inwestycje nie biora pod uwage w ogole zieleni - w miescie jest goraco
- nowe drogi powstaja, szkoda ze prawie zawsze jednopasmowe, a mieszkancow i
No jest tragedia. Też mieszkam tu jakieś 10-12 lat i od kiedy się przeprowadziłem to jakość życia w mieście się pogarsza.
https://www.radiowroclaw.pl/articles/view/136561/Na-Sepa-Szarzynskiego-rosnie-gora-smieci
śmietniki są po drugiej stronie ulicy wystarczy 5 minut spacerem przejść. Swoją drogą tu brak śmietników wynika, z tego, że jakiś urzędas dał zgodę na nowy budynek a nie pomyślał o tym by zostawić miejsce na kosze na śmieci xd
@Piastan jeśli jest nam bliżej do 1,2 to by znaczyło, że jest tu tyle samo imigrantów co Polaków
Komentarz usunięty przez autora