Aktywne Wpisy
janeknocny +2
Zbliżają się ciepłe dni więc do garażu wpadłem na pomysł że trzeba dodać coś bez dachu - najlepiej MX5 (chyba NC).
Na podobny pomysł wpadłem 10 lat temu kupując Hondę S2000, okazyjna cena ale i tak była bardzo droga - przejechałem się 2 razy, przestała odpalać, do zimy ją remontowałem, woziłem po serwisach i sprzedałem, wspaniała to była słoneczna przygoda.
Jutro jazda w poszukiwaniu "perełki".
#przemysleniazdupy #oswiadczeniezdupy #
Na podobny pomysł wpadłem 10 lat temu kupując Hondę S2000, okazyjna cena ale i tak była bardzo droga - przejechałem się 2 razy, przestała odpalać, do zimy ją remontowałem, woziłem po serwisach i sprzedałem, wspaniała to była słoneczna przygoda.
Jutro jazda w poszukiwaniu "perełki".
#przemysleniazdupy #oswiadczeniezdupy #

źródło: Zrzut ekranu 2025-03-6 o 01.16.46
Pobierz
Mdx91 +7

źródło: temp_file5203293341168820233
Pobierz
Treść Kodeksu Karnego z 1997: https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU19970880553/O/D19970553.pdf
Treść Kodeksu Karnego z 2024: https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU19970880553/U/D19970553Lj.pdf
#bekazprawakow #manipulacja #prawo #glowna #mowanienawisci #kodekskarny #neuropa #4konserwy
źródło: Kodeks_karny_1997_vs_2024_g
PobierzAle ten zawierajacy juz wyznanie + dodatkowe przepisy o uczuciach religijnych pod ktore mozna podciagnac k---a wszystko juz sa okej, bo jak to pan mentzen powiedzial - pełna wolnosc slowa tylko zeby
Od dawna o tym pisze, że takie prawo już jest.
A jak działa to doskonałe wiemy. Jakoś żaden Mirek postujacy cenzopapy nie chce się przyznać czy miał wizytę smutnych panów
Moja hipoteza: wykopowicze to debile. Szczegolnie na glownej
Nie ma czegoś takiego jak uczucia religijne, tak samo jak nie ma czegoś takiego jak baba z kutasem. Dziękuję za uwagę.
Dobrze, że praktycznie nie zaglądam na główną.
No dobra, fakt, kiedyś w internecie można było sobie pozwolić na więcej, ale to tylko dlatego, że przeciętny bagietmajster komputer to widział w telewizji i nie wiedziałby, co zrobić, gdyby ktoś mu zgłosił, że ktoś tu propaguje nazizm na jakiejś grupy dyskusyjnej czy forum xD
@R187:
Nie manipuluj, bo mowa była o wytycznych dotyczących prawa karnego, czyli zaleceniach
@R187: Faktycznie, może nieprecyzyjnie się wyraziłem. "Wdrożone", ale nie same przepisy, a wytyczne, bo Kodeks Karny to pojęcie szersze niż tylko same literalne suche artykuły. Równie ważne są sposoby interpretowania i wytyczne do interpretowania co podlega ściganiu, a co nie. Bo przykładowo samo pojęcie "nawoływanie" jak i czym jest "nienawiść" może być różnie interpretowana i
@Squatlifter: Korelacja nie oznacza przyczynowości, równie dobrze dostęp do Internetu mógł osiągnąć wtedy taki poziom, że ludzie z niższych warstw społecznych typu typowe osiedlowe Sebki mogły zacząć swoje rasistowskie przekonania wypisywać w sieci a wcześniej dostęp do Internetu mieli tylko ludzie wykształceni i bogaci. Różne teorie można wymyślać ( ͡
źródło: 256_a_internet_users
Pobierz@R187: Tu masz rację, na pewno wpływ na wzrost miał też przyrost liczby internautów. Wtedy Neostrada była popularna :)
Komentarz usunięty przez moderatora