Aktywne Wpisy
kutang__pan +17
iforgotmypass_ +132
Na portalu Wykop.pl, gdy słońce chowa się za horyzontem, a cisza nocy zaczyna oplatać cyfrową przestrzeń, rozpoczyna się niezwykły spektakl. Nocna zmiana. To moment, w którym z ukrycia wychodzą wykopowi czołgiści – osobliwy gatunek, który żeruje wyłącznie po zmierzchu. Ich ulubioną pożywką są plusy, które zdobywają w zamian za swoje trofea – zdjęcia czołgów.
Każdy czołgista doskonale wie, że im bardziej unikalny lub historyczny pojazd zaprezentuje, tym więcej plusów uda mu się zgromadzić. Ta swoista waluta społeczna pozwala im przetrwać kolejne noce, podczas gdy inni użytkownicy portalu mogą jedynie obserwować tę fascynującą grę. Zdjęcie lśniącego T-34 lub majestatycznego Leopard 2 to jak rzucenie świeżej zdobyczy w wir nocnej aktywności. Inni czołgiści natychmiast pojawiają się, reagując plusami niczym stado głodnych zwierząt.
I tak, noc po nocy, portal tętni życiem pod ciężarem tych stalowych kolosów, których cyfrowe odbicia fascynują zarówno specjalistów, jak i laików. Czołgiści zaś, z poczuciem dobrze wykonanego zadania, znikają o świcie, by powrócić kolejnej nocy.
Czytała:
Każdy czołgista doskonale wie, że im bardziej unikalny lub historyczny pojazd zaprezentuje, tym więcej plusów uda mu się zgromadzić. Ta swoista waluta społeczna pozwala im przetrwać kolejne noce, podczas gdy inni użytkownicy portalu mogą jedynie obserwować tę fascynującą grę. Zdjęcie lśniącego T-34 lub majestatycznego Leopard 2 to jak rzucenie świeżej zdobyczy w wir nocnej aktywności. Inni czołgiści natychmiast pojawiają się, reagując plusami niczym stado głodnych zwierząt.
I tak, noc po nocy, portal tętni życiem pod ciężarem tych stalowych kolosów, których cyfrowe odbicia fascynują zarówno specjalistów, jak i laików. Czołgiści zaś, z poczuciem dobrze wykonanego zadania, znikają o świcie, by powrócić kolejnej nocy.
Czytała:
Przez ten czas miała miejsce masa wydarzeń, zarówno złych jak i dobrych.
Jednak na zawsze w sercu pozostanie mi i zapewne zapisze się ono w naszej tożsamości, jedno wydarzenie - masowe i życzliwe przyjęcie uchodźców przez Polaków, którego nikt nigdy nam nie usunie z pamięci, choćby nie wiem jak się starał.
Rozpiera mnie duma, że w czasie próby udało nam się oddolnie zjednoczyć przeciwko zbrodniczemu atakowi Rosji na Ukrainę i zdaliśmy egzamin z człowieczeństwa chroniąc głównie tych najsłabszych, mimo że stosunki między naszymi narodami nie zawsze były poprawne.
Jak widać w pamięci mamy opowieści naszych rodziców/dziadków o piekle wojny i okupacji i chcemy sami tego uniknąć oraz pomóc unikać innym.
Pamiętam w pierwszych dniach po rozpoczęciu wojny, masę ludzi kierujących w stronę granicy by pomóc potrzebującym, oferując im materiały pierwszej potrzeby, podwózkę czy nawet dach nad głową.
Sam myślałem o jakiejś formie pomocy bezpośredniej, jednak proces decyzyjny u mnie przebiegał dość wolno, więc się na to nie załapałem i zacząłem pomagać nieco później, np. przez wpłaty na zweryfikowane zbiórki(np. Strzyżewskiego, którego zbiórki szczerze polecam).
Chciałem wszystkim pomagającym szczerze podziękować za to co robiliście i ciągle robicie, bo jesteście tymi którzy tworzą ten świat lepszym.
#ukraina
#polska
#wojna
https://www.money.pl/gospodarka/zapadla-decyzja-ukraina-zlozyla-oficjalna-skarge-na-polske-6942947936864896a.html
a skargi i procesy sądowe są wobec właśnie polskim władzom a nie przeciwko Polakom którzy pomagali Ukraińcom,
więc jeżeli dajesz yebanie o te polityczne gierki to... i jeszcze nazywasz to zdradą? :D strasznie musi Cięto właśnie ruszać a moja diagnoza taka, że to musi wynikać z kompleksów
@krokietowy: ratowania Żydów już nikt nie pamięta, po 80 latach. Więc tutaj daje max 5lat. Już byliśmy braćmi narodu ukraińskiego, by po 2latach być wyszywanymi od ruskich agentów w europie
Komentarz usunięty przez autora
https://www.youtube.com/watch?v=vknsjxGnrTk