Aktywne Wpisy

Fimke +1786
Hej mirasy, jest mi ktoś wstanie pomóc znaleźć jakąkolwiek stałą pracę w Poznaniu?
Robiłem na orlenie, jako rejestrator medyczny, sprzedawca w sklepie osiedlowym.
Miłem sporą przerwę ze względu na wypadek w rodzinie i opiekę całodobową nad ojcem.
Brałem prace dorywcze żeby jakkolwiek wrócić szukając czegokolwiek stałego ale gdziekolwiek wysyłam przez pracuj czy olx to "dziękujemy za zainteresowanie" albo brak odpowiedzi (╯︵╰,)
#kiciochpyta #praca #
Robiłem na orlenie, jako rejestrator medyczny, sprzedawca w sklepie osiedlowym.
Miłem sporą przerwę ze względu na wypadek w rodzinie i opiekę całodobową nad ojcem.
Brałem prace dorywcze żeby jakkolwiek wrócić szukając czegokolwiek stałego ale gdziekolwiek wysyłam przez pracuj czy olx to "dziękujemy za zainteresowanie" albo brak odpowiedzi (╯︵╰,)
#kiciochpyta #praca #

mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dostałem propozycję pracy oddaloną o 50 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania. I nie wiem co zrobić. Obecnie zarabiam w porywach 5500 zł, ale mam blisko. Tam około 11 000 zł, tylko dojazd 50 kilometrów w jedną stronę, ale autostradą. Ładować się w to po same kule? Czy dystans mnie zmęczy? #pracbaza #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
Dostałem propozycję pracy oddaloną o 50 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania. I nie wiem co zrobić. Obecnie zarabiam w porywach 5500 zł, ale mam blisko. Tam około 11 000 zł, tylko dojazd 50 kilometrów w jedną stronę, ale autostradą. Ładować się w to po same kule? Czy dystans mnie zmęczy? #pracbaza #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
Trochę bym sobie poinwestował, bo tyle się mówi o giełdzie, o tych całych szortach itp.
Ale jestem kompletnie zielony, kompletnie w sensie naprawdę kompletnie więc wypadałoby zacząć od zdobywanie wiedzy.
I teraz pytanie do was: od czego w ogóle zacząć? Są jakieś kursy, platformy edukacyjne, fora, gdzie ktoś taki jak ja, zielony może się dowiedzieć jak to wszystko funkcjonuje i o co w tym chodzi?
Najlepiej od całkowitych podstaw, z tłumaczeniem podstawowych pojęć i mechanizmów.
Raczej coś konkretnego, bez zbędnego pieprzenia, bez wałków jak ci od mlm i naciągaczy bo z tego co widzę, jest od cholery kursów za 300zł w stylu: pokażę ci jak zostać milionerem.
Ale mi nie o to chodzi, bardziej chodzi o rzetelną wiedzę. nie musi być darmowe, może być płatne, tylko żeby faktycznie to było coś wartościowego, a nie poradnik 16 letniego "milionera" z Instagrama.
#gielda #inwestycje #inwestujzwykopem #pytanie
@Ghost2: Póki co, to nawet nie wiem co to jest.
Unikaj forum bankiera, i nie kopiuj ruchów wykopków z tego tagu.
źródło: image
PobierzZ ogromną dozą nieufności bierz to co rondomowi ludzi piszą w Internecie, unikaj bankiera. Polub konta na twiterze jak strefa inwestora czy analizy pekao czy mbanku
Powyższy Inwestomat akurat ma ładnie uporządkowane artykuły pod tym linkiem: https://inwestomat.eu/zacznij-tutaj/
Od siebie dorzucę też gościa z yt - "Zawód Inwestor". Też wydaje się być bardzo rozsądny, a przy tym po prostu przyjemnie się go słucha :) Przez to, że to Youtube, to trochę nieuporządkowane materiały, ale są playlisty: https://www.youtube.com/@zawodinwestor/playlists
Pewnie najlepiej na start zacząć od "podcast" i/lub "inwestowanie małych kwot",
@radekr: Nie wiem, nie przeczytałem do końca. Nie rozumiem jak można takie bzdury wypisywać na temat rynku, szczególnie, że znalezienie badań statystycznych, które obalają te tezy to 5 minut szukania w google.
źródło: image
Pobierz