Aktywne Wpisy
wpistestowy007 +469

źródło: 1000010792
Pobierz
Santiego +107
Poskładałem w weekend zapytania, na Pradze za 40m trzeba już wyłożyć 800k, na dalekiej Białołęce za 45m 700k, po 6 latach bycia analem w korpo nie mam nawet zdolności aktualnie, nie mówiąc o dodatkowych 100k na wykończenie xD Zaczynam rozważać wylogowanie z wyścigu gdzieś do Kanady, albo w jakieś cieplejsze rejony, bo kij z marchewką już tak się wydłużył, że przestaję go widzieć od tej wady wzroku po klepaniu w komputer po
Przedstawie wam pewną sytuację :
Dziś na grupie osiedlowej babka wyskoczyła z postem że znalazła dowód osobisty podała numer pod który trzeba się zgłosić żeby go odebrać.
Na zdjęciu z dowodu rozpoznałem swojego sąsiada starszy typ schorowany i raczej nie ogarniający wszystkiego w życiu.
Postanowiłem że pomogę i powiadomię gościa.
Napisałem do babeczki na priv że pan mieszka na takiej a takiej ulicy i w której klatce. Poprosiłem również żonę aby go poinformowała że znalazł się jego dowód.
A później sprawa potoczyła się w ten sposób :)
Dla mnie to jest chore i wygląda jak próba wyłudzenia 300 pln ,,Bo mnie się należy”
Temat zgłosiłem na komisariat w obawie że kobieta może wziąć chwilówkę na ten dowód skoro zrobiła sobie jego kopię i upublicznia go w sieci oraz rozsyła w wiadomościach jako okup …
Co o tym sądzicie drogie wykopki ?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzTrzeba mieć nasrane, żeby za dowód chcieć 300zl.
Wyrabia się chyba za darmo albo za kilkanaście zł, więc można zapytać czy chce 1,70 znaleznego
Komentarz usunięty przez moderatora
Wyczuwam klasyczne "zgłoszę cię za udostępnianie korespondencji". XD
@Globtroter1985: nie musisz nawet mówić co może zrobić, przetrzymywanie cudzych dokumentów jest niezgodne z prawem, więc tylko zgłaszasz i ją dojadą.
Wołaj co będzie dalej.