Wpis z mikrobloga

Dlaczego od kilku lat nie powstają żadne dobre horrory, thrillery?

Już pomijam to, że kino jest wypełnione gównem z komiksowymi bohaterami i dziesiątymi sequelami paździerzy typu szybcy i wściekli...ale czemu przestały być tworzone dobre horrory?

Czy to nie jest tak, że kino powinno ewoluować i powinny powstawać coraz lepsze filmy, a nie coraz gorsze?

Kiedy ostatnio był jakiś horror, który choćby zbliżył się do piły (tej jedynki, jedynej dobrej), wzgórza mają oczy, obecność, sinister, hostel, ghostland?

Dlaczego jak szukam horroru, którego jeszcze jakimś cudem nie widziałem muszę się cofać o 10 lat, bo aktualnie więcej powstaje horrorów komediowych (WTF???) i slasherów z przymrużeniem oka niż normalnych horrorów z krwi i kości?

No w dupę węża.

Polećcie fanowi horrorów coś czego może jakimś cudem jeszcze nie widziałem.

#horror #filmy #film #kino #filmnawieczor
LezliNilsen - Dlaczego od kilku lat nie powstają żadne dobre horrory, thrillery? 

Ju...

źródło: temp_file3145163488963038293

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LezliNilsen: Z ostatnich produkcji to uważam że Martwe zło : Przebudzenie, było nawet spoko. Mów do mnie! obejrzałem niedawno, ale to z 2022, ale to prawda, ostatnio deficyt w dobrych tytułach. Wydaje mi się ze to wszystko przez przerzucenie się ludzi na streaminigi, mniej się chodzi do kina, to i dobre produkcje nie powstają.
  • Odpowiedz
Dlaczego od kilku lat nie powstają żadne dobre horrory, thrillery?

@LezliNilsen: ale powstaja. tylko sa inne. tzw. nowa fala horrorow. jak ktos chce ogladac jumpskery to raczej same smieci zostaja.

Już pomijam to, że kino jest wypełnione gównem z komiksowymi bohaterami i dziesiątymi sequelami paździerzy typu szybcy i
  • Odpowiedz
@LezliNilsen: Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chodzi ci o to że brak horrorów które nie skupiają się aż tak na jump scerach, a na budowaniu całej tej strasznej otoczki? Bo tak w sumie oceniam filmy które podałeś, nie ma tam aż tak super strasznych nagłych scen, lecz jednak budowały strach, niepokój i ciekawośc,
  • Odpowiedz
  • 0
@lentilek

@LezliNilsen: Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chodzi ci o to że brak horrorów które nie skupiają się aż tak na jump scerach, a na budowaniu całej tej strasznej otoczki? Bo tak w sumie oceniam filmy które podałeś, nie ma tam aż tak super strasznych nagłych scen, lecz jednak budowały strach, niepokój i ciekawośc,

No można tak powiedzieć, chodzi o zbudowanie jakiejkolwiek ciekawej, oryginalnej historii, może być ze
  • Odpowiedz
@LezliNilsen: Az tak zle nie jest, imo w ostatnich latach wyszlo troche cieakwych horrorow. Z takich co mi przychodza teraz do glowy to poelcam sprawdzic:

When Evil Lurks 2023 i Terrified 2017 od tego samego goscia
Midsommar 2019 i Hereditary 2018 od tego samego goscia
Get Out 2017 - od tego goscia jest jeszcze Us i Nope. Us mi sie podobalo, Nope jeszcze nie widzialem.
Talk To
  • Odpowiedz