- nowy pokΓ³j mikroblog+ #mikroblogplus Mikroblog+ wyΕwietla na biΔΕΌΔ co wszystkie nowe wpisy z mikrobloga, ktΓ³re nie majΔ tagΓ³w. Po pΓ³Εnocy mikroblog+ zamienia siΔ w #nocnazmiana
- klikniΔcie w obrazek dodany do wiadomoΕci otwiera jΔ w nowym oknie
- wyΕwietlanie avatarΓ³w uΕΌytkownikΓ³w w peΕnych wymiarach, zarΓ³wno przy wiadomoΕciach jak i na liΕcie osΓ³b w pokoju. - animowane avatary profilowe - optymalizacja dziaΕania - wczytywanie wiadomoΕci jest teraz szybsze, a aplikacja znacznie mniej obciΔ ΕΌa pamiΔΔ w przeglΔ darce
@WykopX: ty ziomek. ZrΓ³b ten mikroczat tak jak kiedyΕ byΕy. WΕasny serwer, wΕasny czat - nie powiΔ zany z biaΕkiem, logowanie przez wykop. a nie api co pisze na mikroblogu bo to z mikroczatem ma maΕo wspΓ³lnego tak szczerze
@programista_wykopek myΕlisz, ΕΌe o tym nie myΕlaΕem? Wiesz jak powaΕΌne kwestie wiΔ ΕΌΔ siΔ z przechowywaniem i przetwarzaniem danych osobowych?
JeΕli masz jakiΕ fajny pomysΕ, to zrΓ³b taki mirkoczat, postaw wΕasny serwer. Mi trochΔ szkoda kasy na to, bo nie zarabiam tyle co ty i dla mnie 10 milionΓ³w zΕotych kary za RODO od urzΔdu ochrony danych osobowych to trochΔ sporo :)
@programista_wykopek nie. Po prostu znam przepisy z punktu widzenia komercyjnego rozwijania takich produktΓ³w i wiem co moΕΌna, a czego nie moΕΌna robiΔ. Korporacje majΔ fioΕa na tym punkcie.
@WykopX: ale co tam Εamiesz co dotyczy rodo? jakie dane osobowe na koncie ze Εmiesznymi obrazkami sΔ przetwarzane? walisz info o ciasteczkach i tbw. Czy chodzi o te Εmieszne tokeny z wikopu? bo raczej nie o sam czat ktΓ³ry jest wΕasnoΕciΔ intelektualnΔ uΕΌytkownikΓ³w. skoro wikop pozwala logowanie z fejsbooka to czemu ty nie mozesz z wykopu? Dogadaj sie z biaΕkiem i tyle. Powinno byΔ jakieΕ api co umoΕΌliwia takie bajery
@programista_wykopek jest dokΕadnie odwrotnie niΕΌ to wszystko co napisaΕeΕ. W tym rzecz, ΕΌe obecnie nie ΕamiΔ ΕΌadnego RODO, bo nie przechowuje DOSΕOWNIE Ε»ADNYCH danych o uΕΌytkownikach. WΕaΕnie po to, ΕΌeby nie musieΔ podlegaΔ przepisom RODO.
A nie da siΔ napisaΔ czata, ktΓ³ry ty masz na myΕli
ZrΓ³b ten mikroczat tak jak kiedyΕ byΕy. WΕasny serwer, wΕasny czat
bez podlegania pod RODO. A RODO jest znacznie bardziej skomplikowane niΕΌ ci siΔ wydaje, ΕΌe
π― https://www.mikroczat.pl
- nowy pokΓ³j mikroblog+ #mikroblogplus
Mikroblog+ wyΕwietla na biΔΕΌΔ co wszystkie nowe wpisy z mikrobloga, ktΓ³re nie majΔ tagΓ³w.
Po pΓ³Εnocy mikroblog+ zamienia siΔ w #nocnazmiana
- klikniΔcie w obrazek dodany do wiadomoΕci otwiera jΔ w nowym oknie
- wyΕwietlanie avatarΓ³w uΕΌytkownikΓ³w w peΕnych wymiarach, zarΓ³wno przy wiadomoΕciach jak i na liΕcie osΓ³b w pokoju.
- animowane avatary profilowe
- optymalizacja dziaΕania - wczytywanie wiadomoΕci jest teraz szybsze, a aplikacja znacznie mniej obciΔ ΕΌa pamiΔΔ w przeglΔ darce
Informacje:
https://github.com/wykopx/WykopX/wiki/MikroCzat
#mikroczat #mirkoczat #wykop #wykopwnowymstylu #wykopx #internet
ΕΊrΓ³dΕo: mikroczat
PobierzJeΕli masz jakiΕ fajny pomysΕ, to zrΓ³b taki mirkoczat, postaw wΕasny serwer. Mi trochΔ szkoda kasy na to, bo nie zarabiam tyle co ty i dla mnie 10 milionΓ³w zΕotych kary za RODO od urzΔdu ochrony danych osobowych to trochΔ sporo :)
Czasuy od 2018 roku trochΔ siΔ zmieniΕy.
A przy okazji,
ΕΊrΓ³dΕo: temp_file5841185980750552154
PobierzA nie da siΔ napisaΔ czata, ktΓ³ry ty masz na myΕli
bez podlegania pod RODO. A RODO jest znacznie bardziej skomplikowane niΕΌ ci siΔ wydaje, ΕΌe