Wpis z mikrobloga

Tak z ciekawości, w wąsko pojętej inżynierii danych (czyli nie data science, nie analiza danych, tylko Big Data, ETLe, Sparki, Kafki, streamowanie itp.) też jest lipa z ofertami? Pytam, bo wypadłem ze śledzenia rynku pracy, stawki w zasadzie są te same co były, większość ofert jak było, tak jest remote, więc wydaje się, że jest dużo lepiej niż w reszcie specjalizacji. Nawet wydaje mi się, że jest więcej ofert na entry-level, czego w czasach jak zaczynałem w tej dziedzinie (okolice 2016-2017) nie było i trzeba się było wkręcić przypadkiem w tego typu projekty.

#bigdata #pracait #programowanie #dataengineering
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blehblehbleh nie siedze w tej dziedzinie ale sa duze glosy ze te oferty są, ale w wiekszosci fantomowe czyli stucznie istnieja ale bardzo slaby odzew i dolne stawki z widelek
  • Odpowiedz
też jest lipa z ofertami?

@blehblehbleh: Jest ciut gorzej niż było jeszcze rok temu. Ostatnio zmieniałem robotę i na trzy rozmowy miałem dwie oferty a dwie kolejne rozmowy urwały się w trakcie z powodu znalezienia już kogoś innego. Finalnie 2/5. Rok temu było 3-4/5
  • Odpowiedz
Pytam, bo wypadłem ze śledzenia rynku pracy, stawki w zasadzie są te same co były, większość ofert jak było, tak jest remote, więc wydaje się, że jest dużo lepiej niż w reszcie specjalizacji. Nawet wydaje mi się, że jest więcej ofert n

@blehblehbleh: Jest tego trochę mniej, ale im wyższy level, tym więcej ofert. Na entry level nie widzę tego zbyt dużo ostatnio, za to roboty dla seniorów/principal czy nawet
  • Odpowiedz