Aktywne Wpisy

czerwony_ptak +23
do wszystkich, którzy tak robią - po co dajecie lewy kierunkowskaz na rondzie ? co kogo obchodzi dokąd jedziecie ? ważne żeby poinformować kiedy się z tego ronda zjeżdża. dzisiaj napotkałem takiego delikwenta - jedzie i miga tym lewym i zjeżdża, cały czas świecąc lewym. da fak ?
#zalesie #polskiedrogi
#zalesie #polskiedrogi

Phallusimpudicus +410

Natomiast nie rozumiem kompletnie tego modelu, gdzie ktoś szuka handlowców i wymaga pozyskiwania klienta od 0 na bazie cold callingu/cold mailingu/social sellingu, gdzie ma zdefiniowany produkt i określoną grupę klientów, która może to kupić. Przecież to kopanie się z koniem. Czy te firmy nie mają działów lead generation czy liczą, że ktoś przyjdzie i im zrobi sprzedaż z niczego? Wciśnie na chama? Równie dobrze taka osoba sama by mogła se firmę założyć xDD
Byłem na jednej rozmowie, gdzie oczekiwali 50 spotkań w miesiącu i parcie na wynik, a sami proponowali wyłącznie listę firm (równie dobrze mógłbym sobie sam ją stworzyć na bazie darmowego narzędzia). W dodatku produktem byłyby wózki widłowe, czyli coś na co zapotrzebowanie jest raz na jakiś czas xD W promieniu 150km od mojego miasta. Przecież to niewykonalne ustawić się na tyle rozmów, jeśli nie ma potrzeby rynkowej xD co dopiero sprzedać.
No i tak co miesiąc. Czyli w pół roku 300 spotkań xD Nawet tylu firm nie ma, albo nie da się co chwilę sprzedawać tym samym. Handel to straszny #januszex. JAK nie korpo i obsługa leadów na bazie sprzedaży eksperckiej/relacyjnej, to lepiej dać se spokój.
#pracbaza #praca #handel #przedstawicielhandlowy #marketing #biznes
Patola
Sorry za odkop. Pracowałem kilka lat w indirect b2b Orange i dbanie o work-life balance to dobry mem ( ͡° ͜ʖ ͡°)