Aktywne Wpisy
ninjav9max +457
Ciekawe kto będzie robił szalunek i wylewał beton z gruszek pod budowę budynku
#pieklomezczyzn
#pieklomezczyzn

źródło: IMG_4027
Pobierz
Amigoyamigo +794
Czy dobrze rozumiem, ze ceny #nieruchomosci w krajach zachodnich za m2 sa nizsze niz u nas ale przynajmniej stopy procentowe sa 2x nizsze niz u nas, a to wszystko przy wyzszych zarobkach i podobnych badz nizszych kosztach zycia?
Wybór padł na poco x6 pro 5g bo w recenzjach zachwalali, bo wydajność i ekran niby bardzo na plus no i 12 gb ramu.
Kupiłem i byłem zaskoczony, że HyperOS czy tam MIUI tak bardzo spadło na dno. Te ponad 5 lat temu to była przyzwoita nakładka ale teraz ilość bloatware'u mnie przygniotła. Dobra pomyślałem wgram custom roma jakiegoś a tu się okazuje, że niczego nie ma bo telefon na mediateku.... Zrobiłem debloating przez adb, usunąłem ponad 30 paczek, i jest dużo, dużo lepiej, ale i tak niesmak i pewnego rodzaju strach pozostaje. Strach bo jak zacząłem czytać na reddicie co i jak to autentycznie pojawiły się obawy o prywatność.
Hardware'owo jest to moim zdaniem fenomenalny telefon. Śmiga jak szalony, piękny oled, 120hz, nawet przyzwoite głośniki. No kurde czułem naprawdę przeskok w porównaniu z iphonem 11. Ale na reddicie ludzie to samo pisali o telefonach poco - świetny hardware, beznadziejny software.
Miałem chwilę zwątpienia i chciałem zwrócić ale postanowiłem go jednak zatrzymać i najwyżej odsprzedać. Patrzyłem też na samsungi i pixele, ale samsung s23 mimo niby lepszej nakładki też jest wypełniony bloatwarem a pixele mają exynosy i bardzo krótki czas na baterii i problemy z przegrzewaniem (bo exynos) niby.
Czyli jak zwykle. Nic się nie zmieniło na androidzie. Niby duży wybór ale jednak nie ma wyboru xD I jak ktoś gada teksty w stylu po co iphone jak masz tańszego androida to już wiem że chłop nie ma pojęcia o czym mówi. Wciągu kilku dni korzystania miałem więcej bugów na androidzie niż na iphonie przez 4 lata.
Android dalej się nie zmienił. Dalej ten ekosystem to zwykły b----l. I ktoś powie, że miui miui a reszta ok, no właśnie zrobiłem research i ludzie nawet narzekają na pixele że są bugi i właśnie hardware'owo to kiepski sprzęt.
A w przypadku poco to jak zwykłe -> nie ma nic za darmo. Świetny hardware w cenie bo software to zwykły spyware z zainstalowanymi śmieciowymi aplikacjami. Po prostu chinole zarabiają na oprogramowaniu.
Jak ktoś nie jest zaawansowanym użytkownikiem i nie umie sobie tego wszystkiego usuwać to jest w czarnej dupie.
#android #iphone #miui
Wiadomo masz ludzi którym reklamy w telefonie nie przeszkadzają, bugi nie przeszkadzają i u nich "działa".
A poco kupiłem zwiedziony recenzjami na youtubie które okazały się trochę o kant d--y.
Dla samej odmiany przeniósłbym się na telefon od Google, lecz nie przekonuje mnie rozmiar pixela 8 pro, a zwykła 8 uważam, że jest po
@janciopan: https://techmukul.net/hyperos-rom-is-available-to-download-for-xiaomi-redmi-and-poco/
Gdyby pixel 10/11 kosztował tak do 2500 zł, nie grzał się, trzymał sensownie na baterii i miał
Też nauczka na przyszłość że jak coś z androidem to albo pixel albo wcale.