Aktywne Wpisy
heksengerg +98
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
FHA96 +30
Eh Mirki, nie ma to jak rozpocząć tydzień z otwartą raną emocjonalną… (╯︵╰,)
Poznaliśmy się trzy miesiące temu przez #tinder
Od razu po pierwszym spotkaniu złapaliśmy świetny kontakt. Wymieniliśmy setki wiadomości. Spotykaliśmy się średnio raz w tygodniu, a propozycje spotkań nie wychodziły tylko ode mnie. Nie brakowało tematów do rozmów, wzajemnego poznawania się. Spędzaliśmy czas u niej, na spacerach, w kawiarniach czy uczestniczyliśmy
Poznaliśmy się trzy miesiące temu przez #tinder
Od razu po pierwszym spotkaniu złapaliśmy świetny kontakt. Wymieniliśmy setki wiadomości. Spotykaliśmy się średnio raz w tygodniu, a propozycje spotkań nie wychodziły tylko ode mnie. Nie brakowało tematów do rozmów, wzajemnego poznawania się. Spędzaliśmy czas u niej, na spacerach, w kawiarniach czy uczestniczyliśmy
Tytuł:
Pamięć nieulotna
Autor:
Edward Snowden
Gatunek:
biografia, autobiografia, pamiętnik
Ocena: ★★★★★★★☆☆☆
ISBN:
9788366360150
Tłumacz:
Bożena Jóźwiak, Michał Strąkow, Michał Jóźwiak
Wydawnictwo:
Insignis
Liczba stron:
450
Interesująca książka o narzędziach, sposobach inwigilacji społeczeństwa przez służby specjalne w USA ale nie tylko na ich terenie. Początek jest dość nudny, Snowden opowiada o swoim dzieciństwie. Miałem wrażenie że jest to takie typowe dzieciństwo w USA lat 80-tych. Później robi się dość ciekawie. Autor opisuje swoją karierę w tajnych służbach i jak się zmieniał przez te lata i jakie wydarzenia wpłynęły na jego decyzję. Opisuje jak zebrał tajne informacje o działaniu służb i jak je wyniósł. Późnej jest opis dlatego i jak broni się przed oskarżeniami rządu USA. Opisuje jak planował ujawnić te informacje i dlatego zrobił to w Hongkongu. Końcówka książki to jest wyjaśnienie jak znalazł się w Rosji. Jak już przebrnie się przez dzieciństwo Snowdena to książka robi się dużo ciekawsza i autor stara się też dość prostymi opisami wyjaśniać bardziej techniczne tematy. Więc nawet może być przystępna mniej technicznym osobom.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #biografiabookmeter #autobiografiabookmeter #pamietnikbookmeter