Aktywne Wpisy
KorpoRozowa +5
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 67.1% (506)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 32.9% (248)
hyperlink +8

Co jakiś czas zamawiam sobie różne odlewki i testuję tak jak perfumy różne sklepy. Pytanie czy ktoś z Was może doradzić gdzie się najbardziej opłaca, bądź jaki sklep Waszym zdaniem jest spoko? Nie mówię, że ma być najlepszy, bo pewnie każdy w czymś tam będzie lepszy od innego, ale ogólnie, żeby był ok.
Dotychczas zamawiałem w:
Odlewki perfum:
+ perfumy oryginalne
+ duży wybór
+ ładny sklep
+ sporo rodzajów pojemności do wyboru
- bardzo drogo
- zamawiałem tam już z 5-6x łącznie i prawie zawsze trzeba było bardzo długo czekać na zamówienie
Co do kontaktu ze sklepem, to miałem okazję rozmawiać z kimś raz, bo miałem jakiś tam problem. Odebrała jakaś Pani i kazała mi dzwonić do szefa. Szef wyjaśnił sprawę, więc tutaj nie było żadnych komplikacji ze strony sklepu.
Przetestuj perfumy:
+ perfumy oryginalne
+ ładna, czytelna stronka, moim zdaniem na drugim miejscu
+ jak na Odlewkach perfum, spory wybór perfum i ilości mililitrów jakie chcę kupić
+ szybka wysyłka
- bardzo drogo
Tutaj co do formy kontaktu się nie wypowiem, bo nigdy nie potrzebowałem się w żadnej sprawie kontaktować się ze sklepem.
Magrami:
+ perfumy oryginalne
+ cenowo dużo lepiej niż Odlewki i Przetesuj, ex aequo najtaniej z Alepachniesz
+ zdecydowanie najlepiej spakowane zamówienie
+ moim zdaniem wygląd sklepu najlepszy patrząc z perspektywy klienta
+ chyba jedyny sklep, który daje jakieś zniżki im większą kupi się odlewkę
- nieduży wybór perfum
- raz czekałem 4 dni na zamówienie, ale gość od razu po złożeniu zamówienia zadzwonił i poinformował czy jestem z tym ok, nie robiło mi to w zasadzie różnicy, zamawiałem 2 odlewki i jedną dostałem zamiast 5 to 10 ml w ramach rekompensaty za czas oczekiwania, raz zamówienie dostałem następnego dnia, więc podejrzewam, że z tym opóźnieniem to mogło być jednorazowe, nie oceniam czy to reguła, bo zamawiałem tylko 2x
- nie mogłem znaleźć zbyt wielu opinii w necie, ale to przez to, że to chyba stosunkowo nowy sklep
Alepachniesz:
+ perfumy oryginalne
+ cenowo jak Magrami, więc lepiej niż Odlewki i Przetestuj, ogólnie cenowa czołówka
+ szybka wysyłka
+ spory wybór (tutaj ogólnie traktuję to jako plus, ale dużo perfum jest wyszarzonych i nie da się ich zamówić)
- stronka moim zdaniem słaba, nie korzysta mi się z niej przyjemnie
- dzwoniłem 3x w różne dni i nikt nigdy nie odebrał telefonu, co mnie dziwi, bo ludzie piszą, że kontakt ze sklepem jest dobry, nie wiem czy akurat tak trafiłem, czy po prostu ludzie np. zamiast dzwonić, to piszą maile, więc nie oceniam
- wybór mniejszy niż na Odlewkach i Przetestuj + sporo na sklepie jest produktów, które są niedostępne
Zapachniści:
- tutaj muszę zacząć od minusów, bo to jak działa ich sklep internetowy, to z czymś takim się jeszcze nie spotkałem, kiedy nie wejdę, to muli jak cholera i odechciewa mi się szukania czegokolwiek
+ perfumy oryginalne
+ zamówiłem raz, cenowo nie wychodziło tak źle jak Odlewki czy Przetestuj, ale nie byli też najtańsi
+ szybko otrzymałem przesyłkę, chyba po dwóch dniach
Ze sklepem nie miałem nigdy kontaktu.
Jeśli ktoś ma jakieś inne sklepy do polecania, to bardzo chętnie zobaczę.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@TheGreatest:
źródło: images
Pobierzwww.aromaspot.pl