Wpis z mikrobloga

Dziś mija 10 lat neetowania

Nie przepracowałem ani jednego dnia i nie mam takiego zamiaru, bo...
Nie miałem życia takiego jak inni.
Przez większość podstawówki i gimnazjum musiałem siedzieć w ławce z osobami, które do dziś nie umieją pisać, ani czytać.
Dużo nie chciałem. Nie marudziłem, że nie mam matki dyrektorki, prawniczki czy lekarki. Chciałem tylko nie być traktowany przez otoczenie jak genetyczne g---o. Czy to tak wiele? Najwidoczniej.
#przegryw #neet #s----------e
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zmarnowałeś własne życie woląc szukać przyjemności i komfortu niż zrobić coś z czego faktycznie mógłbyś być dumny.

@t4f9oy55: To zapewne będzie dla ciebie irracjonalnie zaskakujące, ale nie każdy jest masochistą czerpiącym dumę z nieprzyjemności i dyskomfortu. Poza tym, daruj sobie teksty o "marnowaniu własnego życia", ponieważ fakty są takie, że to zjawisko życia działa w sposób, w wyniku którego dochodzi do różnorakiego marnowania istot, o czym zresztą sam druzgocąco przekonasz
  • Odpowiedz
@kamil150794: Ominęło cię poniżanie w kołchozie, sprzątanie syfu po innych, ludzie którzy wbili by ci nóż w plecy za 100 pln premii i nadgodziny, zdrętwiałe ręce i nogi - ja nie wiem normalnie jak ty się po tym podniesiesz, tyle wspaniałych wrażeń
  • Odpowiedz
@kamil150794: Byłem tam gdzie ty, uważałem, że wylosowalem jedne z najgorszych kart w życiu i nie miałem zamiaru grać. Potem doszedłem do kompletnej pustki, depresji i całkowitego upadku moralnego. Chciałem już kończyć ze sobą.
Ale powiem ci coś, bracie, jest ktoś kto cię kocha, czuwa nad tobą i czeka aż się do niego zbliżysz. Mimo, że najczęściej tego nie widzimy, bo jest też wróg, który próbuje to przed nami zakryć
  • Odpowiedz
osobami, które do dziś nie umieją pisać, ani czytać

@kamil150794: OP po prostu chodził do szkoły integracyjnej z osobami niepełnosprawnymi umysłowo, przez co nie miał nigdy rywalizacji i nie musiał mieć ambicji jakiejś wyższej, a nawet doceniał to minimum, które ma, bo nie jest niepełnosprawny.
  • Odpowiedz
  • 4
@rosso_corsa: Nie jesteś mocny w czytaniu ze zrozumieniem. @lunaexoriens Nie. To była normalna szkoła, ale w Polsce Z. Tamte osoby nie powinny do niej chodzić. Z racji tego, że byłem brzydki, to nie miałem kolegów, więc najłatwiej było mnie dokoptować do tej "elity" i problem z głowy.
  • Odpowiedz
@kamil150794: Buzi daj przegrywie i kup sobie kinderki. Będzie lepiej. I usuń wykop bo już jeden się przez niego pow**sił. Wudwaka. Serio. To dziadostwo niszczy psychikę. Idź na spacer. Nie zabieraj sobie życia. Nie daj sobie wmawiać, że jesteś przegrywem. Ja mówię żartobliwie tylko.
  • Odpowiedz
@kamil150794: Nikt nie powiedział, że trzeba pracować. Co lepiej przepracować 40 lat i z*€%nąć przed emeryturą. Jak mój wuja na miesiąc przed? A miałby 6,5 tysiąca. Nie sądzę.
  • Odpowiedz
@efilist: Nie trzeba być masochistą by wiedzieć że rzeczy które są trudniejsze do osiągnięcia dają zwykle więcej satysfakcji niż szukanie krótko terminowych przyjemnych rozwiązań. A co drugiej części twojej odpowiedzi chodziło mi tutaj o to że mała ilość działania może doprowadzić do braku poczucia własnej wartości dlatego że ludzie w ogólny rozrachunku są kierowani na osiąganie "czegoś" a jest to spowodowane kierującą nas naturą i społeczeństwem. Myślę że mój komentarz
  • Odpowiedz
Nie trzeba być masochistą by wiedzieć że rzeczy które są trudniejsze do osiągnięcia dają zwykle więcej satysfakcji niż szukanie krótko terminowych przyjemnych rozwiązań.

@t4f9oy55: Czyli to jest hedonizm. To jakby pominąć śniadanie z rana, żeby móc się więcej nażreć w "All You Can Eat".
  • Odpowiedz
@Melee_Creep: Przyjemność przyjemności nie równa chodzi mi o to że pomijając rzeczy dające nam krótkotrwałą przyjemność możemy być w stanie osiągnąć lepsze efekty w przysłości. Myślenie że pożądanie szczęścia i spełnienia jest hedonistyczne jest błędne ponieważ hedoniści koncentrują się na "pustej" i łatwej do osiągnięcia przyjemności niż na długotrwałym spełnieniu.
  • Odpowiedz