Aktywne Wpisy
Olsea +397
#logikarozowychpaskow
Co trzeba mieć w głowie, żeby takie rzeczy pisać?
Poświęciła trud żeby znaleźć profil zabitej w Toruniu dziewczyny przez wenezuelczyka i po co? Żeby napisać coś takiego. Ma w profilu firmę oznaczona gdzie pracuje.
Co trzeba mieć w głowie, żeby takie rzeczy pisać?
Poświęciła trud żeby znaleźć profil zabitej w Toruniu dziewczyny przez wenezuelczyka i po co? Żeby napisać coś takiego. Ma w profilu firmę oznaczona gdzie pracuje.
źródło: Screenshot_20250805-052213~2
Pobierz
gaz24wolga +37
Mirki z #emigracja #neet, co myślicie o Paragwaju jako życiowym back-upie?
Zastanawiam się nad opłacalnością ogarnięcia tam rezydencji. Będę miał stały, choć niewielki dochód (wynajem kawalerki 50 m2 w stolicy w przyszłości, przepisanej na mnie + 1300 zł renty), co w Polsce pozwala na skromne życie, ale w Paragwaju może wyglądać zupełnie inaczej. Przeglądam opcje i ten kraj wydaje się intrygujący z kilku powodów.
Zalety i łatwość uzyskania pobytu
Po
Zastanawiam się nad opłacalnością ogarnięcia tam rezydencji. Będę miał stały, choć niewielki dochód (wynajem kawalerki 50 m2 w stolicy w przyszłości, przepisanej na mnie + 1300 zł renty), co w Polsce pozwala na skromne życie, ale w Paragwaju może wyglądać zupełnie inaczej. Przeglądam opcje i ten kraj wydaje się intrygujący z kilku powodów.
Zalety i łatwość uzyskania pobytu
Po
źródło: temp_file2593273840146834989
Pobierz

Sam przesiadając się z androida uważam wszystko tutaj za mało przyjemne do użytkowania, źle rozwiązane itd. xD
Więc to widocznie kwestia tego do którego systemu przyzwyczaimy się na początku a potem zmiana na drugi jest irytująca.
#iphone #android #smartfon
Intuicyjne jest to, co znasz. Przesiadka tak w jedną jak i w drugą stronę to zawsze będzie okres przejściowy, w którym musisz nabrać nowych nawyków. To samo zresztą tyczy się przesiadki z Windows na MacOS i v-ce versa.
Mnie też iOS w------ł niesamowicie jak pożyczyłem kiedyś iPhona od kumpla "na testy" - poużywałem jeden dzień i oddałem bo nic mi nie pasowało. Jakiś czas później miałem dobrą ofertę w
Takie oferty faktycznie istnieją? Bo jak byłem na B2B z ciekawości sprawdziłem jakby to wyglądało jakbym sobie wziął telefon od operatora i wyszło na to, że nawet po odliczeniu VAT wychodziło drożej niż prywatnie bez odliczania czegokolwiek.
To było już kilka lat temu. Zadzwonił do mnie pod koniec miesiąca "opiekun biznesowy" z lokalnego punktu, że po 14 miesiącach płacenia abo poprzedni telefon wisi już jako spłacony i czy wezmę iPhona z rabatem 50% na start ale muszę brać teraz, bo chce wyrobić liczbę umów do premii w tym miesiącu i dzwoni po kolei do każdego kogo da się podciągnąć.
Ostatecznie na samym abo za poprzedni telefon
@Murasame: Dokładnie tak samo jest z interfejsami oprogramowania konkurencyjnych aplikacji czy systemów operacyjnych. Używasz na co dzień Linuxa, przesiadasz się na Windows i wkurza cię że nie da się przesunąć okienka alt-LMB chwytając w dowolnym miejscu okienka, w drugą stronę będąc przyzwyczajonym do Windows czujesz się zagubiony pod Linuxem czy MacOS.
Najbardziej dobija mnie gest cofania tylko od lewej krawędzi, a jak nie gest to strzałka cofania w lewym górnym rogu. Nawet tego zwykłego 6" iphona nie da się obsłużyć jedną dłonią.
Druga rzecz która mnie irytuje to ustawienia aplikacji schowane w ustawieniach, tak jakby nie mogły być w menu aplikacji.
Trzecia to oryginalna klawiatura bez rzędu