✨️ Obserwuj #mirkoanonim A-----l powinien być zakazany w tym państwie, albo surowo karany że uprzykrza jedna osoba drugiej życie. Państwo z kartonu. Matka od 11 lat pije, rzadziej niż kiedyś bo jej matka z którą mieszka się na nią drze i mówi za każdym razem że dom idzie do sprzedaży bo tego nie wytrzyma. Więc zostaje sam z nią i jak się uchleje to robi się arogancka, gubi rzeczy i nie jest pomocna. Była 2 miesiące na leczeniu i wyszła, miala niepokój wypisany na twarzy i poszła chlac. Mam ochotę ją strzelić w twarz bo wszyscy w tym i ja są tym wykończeni. Policja nie przyjedzie bo by musiała się awanturować, ale nam wystarczy że zachowuje się chamsko i nie myśli co mówi o innych. Tu żadna rozmowa nic nie przynosi bo kończy się na słowie ostatni raz. Zgubiła okulary i kurtkę i nie wie jak dojść gdzieś kiedy nie jest trzeźwa. Powinno być jak w krajach arabskich że nie pijesz i koniec albo używka m-------a zamiennik bo przynajmniej po tym się kontaktujesz. A to państwo z wesołymi mordami w sejmie nie zajmuje się niczym. A ludzie po 40stce już mają jakąś demencję. #alkoholizm #polska #patologia
@mirko_anonim Jeśli zostanie wprowadzony zakaz, ludzie zarabiający poniżej minimalnej krajowej będą się buntować. Czyli podobnie jak za czasów komunizmu, lepiej, żeby ludzie pili, aby zapomnieć o swoich problemach i nie buntowali się.
@mirko_anonim: Współczuję, sam co prawda miałem alkoholizm w rodzinie ale innego typu i innej skali, ojciec stoczył się dopiero jak byłem dorosły. Trudno mi więc nawet wyobrazić sobie co czujesz. Prawda jest taka, że to się nie uda, Amerykanie już próbowali. Można ograniczać, można dowalać podatki ale całkowity zakaz to nie w tym wcieleniu.
@mirko_anonim: Nie widzę problemu. Dzięki wpływowi alkoholu na polskie rodziny zmniejsza się ogólna konkurencja. Wyobraźcie sobie ile to zniszczonych żyć i problemów ciągnących się przez całe życie, dzięki czemu osobnik pod wpływem (hehe) patologicznego otoczenia traci poczucie własnej wartości i sprawczości, co prowadzi do rezygnacji z możliwości poprawy swojego bytu. I tak mamy zbyt wielu studentów więc najwyższa pora na promocje narkotyków.
@mirko_anonim: na terapię ale ty, dla współuzależnionych jak to jest że stary chłop jest tak uzależniony od tego że matka to matka tamto? matka jest kowalką swojego losu ( ͡°͜ʖ͡°)
Anonim (nie OP): Ja znam ludzi co nie piją, mają inne "hobby" bez używek a odwalają takie same akcje, zabronisz pić alkoholu to będą robić burdy w inny sposób.
A-----l powinien być zakazany w tym państwie, albo surowo karany że uprzykrza jedna osoba drugiej życie. Państwo z kartonu. Matka od 11 lat pije, rzadziej niż kiedyś bo jej matka z którą mieszka się na nią drze i mówi za każdym razem że dom idzie do sprzedaży bo tego nie wytrzyma. Więc zostaje sam z nią i jak się uchleje to robi się arogancka, gubi rzeczy i nie jest pomocna. Była 2 miesiące na leczeniu i wyszła, miala niepokój wypisany na twarzy i poszła chlac. Mam ochotę ją strzelić w twarz bo wszyscy w tym i ja są tym wykończeni. Policja nie przyjedzie bo by musiała się awanturować, ale nam wystarczy że zachowuje się chamsko i nie myśli co mówi o innych. Tu żadna rozmowa nic nie przynosi bo kończy się na słowie ostatni raz. Zgubiła okulary i kurtkę i nie wie jak dojść gdzieś kiedy nie jest trzeźwa. Powinno być jak w krajach arabskich że nie pijesz i koniec albo używka m-------a zamiennik bo przynajmniej po tym się kontaktujesz. A to państwo z wesołymi mordami w sejmie nie zajmuje się niczym. A ludzie po 40stce już mają jakąś demencję.
#alkoholizm #polska #patologia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
jak to jest że stary chłop jest tak uzależniony od tego że matka to matka tamto?
matka jest kowalką swojego losu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
no chyba że masz 15-16 lat to sorki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer