Wpis z mikrobloga

Czy kojarzy ktoś jakieś miejsce w Poznaniu gdzie wypożyczają wzorniki fug? Cieżko mi jest dobrać fugę w marketowym świetle i chcialem na chwile do domu. Obstawiam że markety jak Leroy czy Castorama nie wypozyczają
#poznan #remontujzwykopem #remont
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@atrick: z mojego doświadczenia wzorniki to c--j, ale widziałem że na allegro można kupić próbki fug po parę złotych za kilkadziesiąt gramów. Kup sobie kilka kolorów, ścinki płytek przyklej do GK i zafuguj. To będzie najpewniejszy sposób i tak bym teraz zrobił.
  • Odpowiedz
@murarz13: no ja tak samo, kawałek płytki przykładałem do próbnika w sklepie. W domu wyszło inaczej. Wszystko kwestia światła. Same płytki potrafią wyglądać inaczej w sklepie i w domu.
  • Odpowiedz
@atrick w sklepach wzorniki fug są brudne bo ludzie macają je brudnymi palcami. Nigdy nie dobierajcie koloru fug do płytki w takich miejscach, bo później są jaja jak okazuje się że odcień jest dużo jaśniejszy. Najlepiej kupic kilka probek odcieni, ktore nas interesują lub wziąć ze sobą cifa i szmatkę i przetrzeć w sklepie przed dopasowaniem.
  • Odpowiedz