Aktywne Wpisy

wfyokyga +131

źródło: temp_file4590807675610399281
Pobierz
Bananada +39
Częstujcie się

źródło: 1000027130
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: temp_file4590807675610399281
Pobierzźródło: 1000027130
PobierzWykop.pl
1. Obsługa - łańcuch; czy prawdą jest, że już nie trzeba ręką sprawdzać napięcia i wystarczy powiedzieć, że „sprawdzanie m/w w połowie, napięcie wg zaleceń producenta, łańcuch niezużyty, nasmarowany”?
2. Czy wyprowadzenie z garażu można robić siedząc na motocyklu? Mój instruktor twierdzi, że tak, ale żadnego takiego nagrania na yt nie widziałem ¯\(ツ)/¯
3. Czy w ramach przygotowania do jazdy szyba kasku musi być zamknięta całkowicie?
4. Czy przygotowanie do jazdy to również odpalenie już motocykla? Bo zrozumiałem to tak: siadam, nóżka złożona, kask zapięty, poprawiam lusterka, sprawdzam luz i zgłaszam? Czy odpalam, rozglądam się i zgłaszam?
Dziena z góry mordki za odpowiedzi!
#motocykle
1. Tak
2. Podobno tak, ale po co jak to jest w c--j proste i masz większe pole widzenia stojąc z boku?
2. Ponoć tak
3. Ja szybki nie zamykam na placu w ogóle. Przy niskich prędkościach ciężko się oddycha, a jak jest zimno, to nic zaraz nie widać.
4. Chyba trzeba odpalić. Ale mi nikt nic nie mówił o zgłaszaniu
Ja się bardziej zastanawiam nad miastem.
Zwłaszcza czy muszę myśleć też za egzaminatora w samochodzie za mną. Np czy wyjeżdżając z podporządkowanej
@sabtuzdeamon: Tak, możesz.
U mnie to wyglądało tak:
1. Wystarczyło wskazać na łańcuch i powiedzieć że sprawdzam stan łańcucha
2. Jeśli chodzi ci o przestawienie motocykla na placu jako zadanie egzaminacyjne to u mnie zdejmowało się motocykl z podpórki i pchało na wyznaczone miejsce uważając, żeby nie najechać na linię i nie spotkałem się,żeby ktoś to robił siedząc na motocyklu.
3. szybka opuszczona momencie ruszania motocyklem ale czy koniecznie musi być to nie
@sabtuzdeamon: sprawdzanie ręką w połowie odległości na uniesionym w powietrzu tylnym kole, pierwszy bieg, silnik odpalony oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zielony34: dzisiaj oglądałem filmik, na którym jakiśtam instruktor potwierdził, że ustawienie lusterek w 2024 odbywa się przed "wyprowadzeniem" motocykla.
@WolvvloW Nie - dbasz tylko o siebie, egzaminator da radę. Zwłaszcza jeśli będziesz wjeżdżał ostrożniej niż przy normalnej jeździe. To ty nie możesz wymusić.
1. Mi egzaminator sam powiedział, żeby nie dotykać. Na swoim egzaminie zapytaj czy chce, żebyś faktycznie sprawdził.
2. Z tego co wiem, nie ma przepisu, który by tego zabraniał. Po prostu prowadzić jest łatwiej, chyba że masz 160 cm i ważysz 50 kg. Ale i tu wystarczy odpowiednia technika, czyli przećwiczenie więcej niż 2 razy.
3. Dlaczego miałaby być? W czasie jazdy może być otwarta.
4. Mnie uczyli, że
@MrDracek: O, czyli kolejne zmiany. To nie wiedziałem.
To będę machał xD
I tak czuję, że nie zdam
Czuję uwalone przez tego patałacha XD
Na mieście byłem raz, hamowanie miałem 2 razy
@zielony_goblin: CO DO K---Y XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@sabtuzdeamon Ziomek tak uwalił pierwszy egzamin, bo mu w szkole przez 20h kursu nikt nie powiedział, że ominięcie przeszkody się z dwóch stron robi xDDDD
@Hamza: Z tymi lusterkami to już jest w opór p------a akcja, powinna być dozwolona dowolna ilość ustawienia lusterek na egzaminie, na przykład pod warunkiem zatrzymania w bezpiecznym i dozwolonym miejscu, lub stojąc na czerwonym świetle.