Wpis z mikrobloga

W oryginalnym świecie fallouta za spuszczenie atomu były odpowiedzialne prawdopodobnie chiny, natomiast tutaj za wszystko jest winny konglomerat korporacyjny.

@janciopan: Zasadniczo nadal nie wiadomo kto pierwszy użył atomówek i jak się to wszystko zaczęło. Serial tylko stwierdza, że Vault Tec miał taki plan. To czy faktycznie go zrealizowali nie wiadomo. Zauważ, że na samym początku żona Ghoula i jego córka są na przyjęciu, a nie w schronie. Wychodzi więc na
  • Odpowiedz
  • 0
@czlowiekzcegla: Robisz fikołka ale ok technicznie masz rację. W serialu nie pokazali korporacji które nacisnęly przcisk, pokazali tylko, że planują wcisnąć przycisk co było jasnym sugerowaniem, że wciśnęli go. Ale można iść argumentem ad korwinum tzn. hitler nie wiedział nic o obozach koncentracyjnych bo się nad niczym nie podpisał.
  • Odpowiedz
  • 0
Wychodzi więc na to, że nuklearny holokaust zaskoczył Vault Tec pomimo ich planów.

@czlowiekzcegla: Dorabiasz ideologię do jednej z wielu nieścisłości fabularnych w tym serialu. To ja też mogę tak porobić jak ty i powiem - Vault Tec nie poinformował żony ghoula i dlatego on o tym nie wiedział. I tyle. Właśnie dlatego to co ty robisz jest trochę słabe a że ludzie ci plusują to smutne.

W serialu było
  • Odpowiedz
W serialu nie pokazali korporacji które nacisnęly przcisk, pokazali tylko, że planują wcisnąć przycisk co było jasnym sugerowaniem, że wciśnęli go.

@janciopan: Nie, nie jest jawnym sugerowaniem. To znaczy nie bardziej niż sugerowanie, że to USA czy Chiny nacisnęły przycisk. Do mojej teorii pasuje też fakt, że w Falloutach Bethesdy można trafić na niedokończone krypty. Jeśli Vault Tec faktycznie by spuścił atomówki, to chyba najpierw dokończyłby budowę wszystkich krypt, a
  • Odpowiedz
Dla mnie to 6-7/10 bo lubię czarną komedią ale jednak razi mnie i psucie lore fallouta i woke i trochę jednak głupawa fabuła. Ale jako komedia naprawdę jest spoko.

@janciopan: zgadzam się. Przez lore dostaje odemnie 6/10.
@czlowiekzcegla Ta cała fabuła fallouta to jedno wielkie xD jak się w to zgłębić. Taki mr. House myślał, że nuklearny atak nastapi 20h później. Czy można w 20h dokończyć kryptę? No nie
  • Odpowiedz